ΔΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στην εταιρεία «SkyServ»



Φωτό ΑρχείουΤις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στην εταιρεία «SkyServ», που δραστηριοποιείται στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων (μεταξύ τους και το «Ελευθέριος Βενιζέλος») καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ).

Σε ανακοίνωσή της (δημοσιεύεται ολόκληρη στο συνημμένο) τονίζει ότι οι απολύσεις συνεχίζονται μετά την εξαγορά της εταιρίας από την «Swissport Aviareps Hellas». Εργαζόμενοι με περισσότερα από 15 χρόνια στον χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης, καλούνται σε μειώσεις έως και 25% στο βασικό μισθό και την ίδια στιγμή η εργοδοσία δείχνει το τάχα καλό της πρόσωπο με κατ’ επιλογή παροχή κουπονιών σε σούπερ μάρκετ. Ταυτόχρονα δεν παρέχει έξοδα μετακίνησης στους εργαζόμενους.

Η ΔΑΣ ΟΠΑΜ κατέθεσε πρόταση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών και σε όλα τα σωματεία:

– Να καλέσουν την διοίκηση της «Swissport – Skyserv» σε συνάντηση με αίτημα να σταματήσουν τις απολύσεις, να γυρίσουν πίσω στη δουλειά οι συνάδελφοι μας.

– Να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, να πάρουν το λόγο και να αποφασίσουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

– Να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των αγροτικών μπλόκων την Παρασκευή το απόγευμα στο Σύνταγμα.

– Να πάρουμε μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και αγώνα που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 13 Φλεβάρη, 11 π.μ. στην Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΠΑΜ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός