ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των ΔήμωνΦωτό ΑρχείουΤην αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των Δήμων που παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον πέντε μήνες, εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις δομές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη.

Το κλαδικό συνδικάτο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

«Πρόκειται για συναδέλφους που δουλεύουν μέσα από τις δουλεμπορικές ΜΚΟ με μισθούς πείνας των 635 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν στα κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία σε δομές που εξυπηρετούν κόσμο που ζει σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης. Είναι κοινωνικές δομές άκρως απαραίτητες και οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 840 συνάδελφοι εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κόσμο πανελλαδικά.

Βέβαια το θράσος της κ. Φωτίου δεν έχει όρια. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση και να δεσμευτεί να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα προσπάθησε για ακόμα μια φορά να τους αποφύγει.

Αυτή είναι η πολιτική που θέλουν να επιβάλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου προκειμένου να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος για να εξυπηρετήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Για αυτήν την ανάπτυξη μας μιλάνε. Εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα παρακαλάνε για τους μισθούς που και αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και των οικογενειών τους.

Στην ίδια πλευρά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Αντί να απαιτήσουν οι συγκεκριμένες δομές να περάσουν στις υπηρεσίες των δήμων, βολεύονται να λειτουργούν μέσα από τις ΜΚΟ.

Καλούμε τους συναδέλφους, ενιαία μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, να δώσουν τη μάχη για τα αυτονόητα απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός