ΔΑΣ: Οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες



Από παλαιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα ΤρίκαλαΤον τυχοδιωκτισμό και τα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων κατήγγειλε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 18 Φλεβάρη.

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων σημείωσαν ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις «πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων τις γραπτές αιτήσεις των εκλεγμένων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για επείγουσα σύγκλισή του, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις και να παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά σε φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα».

Κατήγγειλαν το γεγονός ότι «δεν δέχονταν την πρόταση που η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία πρότεινε από την πρώτη στιγμή: Αντιπροσωπευτικό αναλογικό Προεδρείο» που θα είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση προεδρείου από την πρώτη συνεδρίαση.

Αντίθετα, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ οδήγησαν τις εξελίξεις στις δικαστικές αίθουσες, προτείνοντας διορισμό προσωρινής διοίκηση 6μηνης θητείας. «Μάλιστα κατέθεσαν και ονομαστική πρόταση για το νέο ΔΣ, στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν κανένας εκπρόσωπος της παράταξής μας της ΔΑΣ, παρά μόνο εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ», σημειώνει η ΔΑΣ προσθέτοντας ότι «τα δικαστήρια αντικαθιστούν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να ξεμπερδεύουν με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, «τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που έβαλε και βάζει τα δικαιώματά μας ένα προς ένα στο «κρεβάτι του Προκρούστη». Είναι οι υπεύθυνοι -με τη διαχρονική στάση τους- για το ξεπούλημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, για τη συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους.

Καλεί τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ανοιχτή σύσκεψη που καλεί το ΠΑΜΕ την Τρίτη 23 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός