Απόφαση για 48ωρη απεργία έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις



Απόφαση για 48ωρη απεργία όταν και αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στη διευρυμένη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φλεβάρη.

Επίσης, τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, συγκέντρωση-συζήτηση για το Ασφαλιστικό, στην αίθουσα του συλλόγου πρώην Εμπορικής, Ευπόλιδος 12 8ος όροφος.

Σε ανακοίνωση, το σωματείο τονίζει:

«Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και στους εργοδότες πως δε θα επιτρέψουμε να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο-έκτρωμα που τσακίζει, τα όποια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και πως μαζί με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους και όλους όσους θίγονται από αυτή την πολιτική θα απαντήσουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά!

Καλούμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες, τις εισπρακτικές και τις θυγατρικές των τραπεζών να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη. Να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της απεργίας!

Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η οργάνωση της 48ωρης απεργίας, σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού που καλλιεργούν συστηματικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός