Ποινική δίωξη κατά του ΤΑΙΠΕΔ για παρακράτηση 480.000 ευρώ από το Δημόσιo



Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ασκήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ από την Εισαγγελία Διαφθοράς διότι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ παρακρατήθηκαν τόκοι ύψους 480.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προέκυψε ότι:

Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην «Emma Delta» ανήλθε στο ποσό των 622.000.000 ευρώ. Το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό που τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της, ανήλθε σε 612.819.500 ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του και ανήλθαν σε πάνω από 480.000 ευρώ, αλλά τους παρακράτησε, χωρίς την ύπαρξη σχετικού δικαιώματος.

Για ανυπόστατες κατηγορίες κάνουν λόγο κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θεωρούν ότι με βάση τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου, τα έσοδά του είναι μεταξύ άλλων το τίμημα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται και περιέρχονται σε αυτό, οι τόκοι, τα μερίσματα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του και επιχορηγήσεις από το Δημόσιο, ανάλογα με το πρόγραμμα αξιοποίησης και τις ανάγκες του και τις ανάγκες παρακολούθησης της εκτέλεσης συμβάσεων που συνάπτει το Ταμείο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός