Με εκβιασμούς συνοδεύτηκε η καταβολή του μισθού Καταγγελία της «Συσπείρωσης Εργατοϋπαλλήλων» στα Ναυπηγεία



Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην είσοδο των Ναυπηγείων ενάντια στην απληρωσιάΜε «συστάσεις» και προειδοποιήσεις για κυρώσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα απευθύνονται στους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και ολόκληρο το μισθό τους, «εγκαινίασε» η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας τη συμφωνία της με το Πολεμικό Ναυτικό.

 Η συμφωνία, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη, αφορά τη λειτουργία του Ναυπηγείου για 29 συνολικά μήνες και προβλέπει την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων κατά 70% από το Πολεμικό Ναυτικό και κατά 30% από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται αποδοχές περίπου ενός έτους, πληρώθηκαν δύο μισθούς χτες, καθώς η συμφωνία μπήκε σε εφαρμογή.

Πριν όμως από το «καρότο» της μισθοδοσίας, η εταιρεία φρόντισε να υπενθυμίσει πως κρατά στο χέρι και το «μαστίγιο» της τρομοκρατίας, προσπαθώντας να βάλει τέρμα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή της, την οποία μοίρασε τις προηγούμενες μέρες, σημειώνει πως «αποτελεί ύψιστη υποχρέωσή μας η παροχή εργασίας υψηλής παραγωγικότητας σε όλα τα έργα του Ναυπηγείου και ιδιαίτερα σε αυτά του ΠΝ» και προειδοποιεί πως «η έστω και σιωπηρή άρνηση ή παρεμπόδιση εργασίας θα επιφέρει άμεσα τις κυρώσεις που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία».

Προκλητική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της εταιρείας η «Συσπείρωση Εργατοϋπαλλήλων Ναυπηγείων Ελευσίνας» και καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τους εκβιασμούς και την προσπάθεια τρομοκρατίας. «Υπενθυμίζουμε στην εταιρεία ότι συμβατική υποχρέωση είναι και τα δεδουλευμένα που μας οφείλει, καθώς επίσης και το 30% από την συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό!», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Απαιτεί να σταματήσει η στοχοποίηση εργαζομένων από στελέχη της εταιρείας «που τους καλούν πάνω στα γραφεία και με τακτικές ανάκρισης ξεκινούν νέο κυνήγι μαγισσών, με στόχο να φιμώσουν όσους έχουν αντίθετη γνώμη και άποψη και την εκφράζουν ελεύθερα» και υπογραμμίζει πως η εταιρεία είναι γελασμένη «αν νομίζει ότι, επειδή έχει βάλει στο τσεπάκι της άλλους συνδικαλιστές και παρατάξεις, μπορεί να κάνει το ίδιο με τη «Συσπείρωση» και όλους τους εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωσή της, η «Συσπείρωση» τονίζει τα εξής: «Επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη και τρομοκρατική την ανακοίνωση της εταιρείας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση του 100% του μισθού μας, των δεδουλευμένων που μας οφείλονται και την υπεράσπιση όλων των μέχρι τώρα κατακτήσεών μας. Να μην επιτρέψουμε να ξεκινήσει δεύτερο τεφτέρι με οφειλόμενα, να παλέψουμε να εξοφληθούν τα πρώτα.

Δεσμευόμαστε στους συναδέλφους ότι θα μπούμε μπροστά ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε καθημερινά για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα μας, να καταβάλλεται κάθε μήνα ολόκληρος ο μισθός, να υπερασπιστούμε ό,τι κατακτήσεις έχουμε. Η «Συσπείρωση» δεν είναι μόνη της, την στηρίζουν δεκάδες εργαζόμενοι και ζητάμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη από περισσότερους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός