Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια για το Ασφαλιστικό



Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρίαΤην αντίθεσή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια κεφαλαίου – κυβέρνησης – κουαρτέτου διαδήλωσαν χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας σωματεία ηλεκτροτεχνιτών εργατών κι ελευθεροεπαγγελματιών, διαμηνύοντας ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μπουν εμπόδια στο νόμο λαιμητόμο που ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή.

 Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε μετά από σύσκεψη και απόφαση για συντονισμό εφτά σωματείων: Των Ενώσεων Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, Πειραιά, Λαυρίου, του Επιχειρησιακού Σωματείου «Κονέ», του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκαταστατών – Συντηρητών Καυστήρων και του Συνδέσμου Εργοληπτών – Καταστηματαρχών – Ηλεκτρολόγων Αθήνας.

Στους θρασύτατους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, ότι το αντιασφαλιστικό σχέδιο είναι …καλό σε σχέση με άλλα και πως οι κινητοποιήσεις βοηθούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, οι εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν πως βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της και ότι θα κλιμακώσουν την πάλη τους με 48ωρη απεργία, αν τελικά φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός