Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λιτότητα για το λαό, μειώσεις φόρων για τα μονοπώλιαΠερικοπές 3,5 δισεκατομμυρίων στερλινών, κυρίως σε κοινωνικές δαπάνες και υπηρεσίες, και την επιβολή νέου φόρου στα μη αλκοολούχα αναψυκτικά, το 2018, για την «καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας», περιείχε το πακέτο προτάσεων του νέου προϋπολογισμού που ανακοίνωσε χτες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, με «επιχείρημα» την μεσοπρόθεσμη «εξισορρόπηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων». Αντίθετα με τη νέα λαίλαπα λιτότητας που θα βιώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, οι πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Βόρεια Θάλασσα θα δουν τους φόρους τους να μειώνονται, καθώς η κυβέρνηση στηρίζει τα πετρελαϊκά μονοπώλια.

Μολονότι ο Οσμπορν παραδέχτηκε ότι δεν θα πετύχει φέτος το στόχο για μείωση του δημόσιου χρέους, επέμεινε σε αντιλαϊκά μέτρα «για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών» έως τα τέλη της δεκαετίας.

Στην ετήσια ομιλία του για τον προϋπολογισμό ενώπιον του Κοινοβουλίου, τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι οι προοπτικές για την οικονομία θα είναι χειρότερες αν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο δημοψήφισμα του Ιούνη.

Η βρετανική οικονομία αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2% φέτος, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Νοέμβρη για 2,4%, και 2,2% το 2017, από 2,5% που ήταν η εκτίμηση του Νοέμβρη.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 806887Συνολικές αναγνώσεις:
  • 87Αναγνώσεις σήμερα:
  • 374193Συνολικοί επισκέπτες:
  • 66Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ