ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ….



Οι Γ και Δ τάξεις του 3ου Δημοτικού σχολείου Περάματος με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα κατά του ρατσισμού και παγκόσμια μέρα ποίησης, πραγματοποίησαν μια σειρά από δράσεις  σχετικές με το θέμα για να δείξουν πώς μπορούν η τέχνη και η λογοτεχνία, όταν θέλουν  πραγματικά να υπηρετήσουν τους λαούς,  να μεταδώσουν πανανθρώπινα μηνύματα αδελφοποίησης των λαών και άμβλυνσης των πάσης φύσεως κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων.

Από την αρχή τονίστηκε στα παιδιά πόσο επίκαιρο είναι το θέμα στην εποχή μας λόγω του πολέμου στη Συρία και στη γύρω περιοχή και τους χιλιάδες πρόσφυγες που δημιουργούνται ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν χιλιάδες παιδιά.

Ακόμα, οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν στους μαθητές ταγεγονότα  του 1960 στη Νότια Αφρική με τη δολοφονία 70 διαδηλωτών που ζητούσαν άρση των φυλετικών διακρίσεων που επέβαλλε η μειοψηφία των λευκών έναντι των άλλων φυλών.

Στη συνέχεια διαβάστηκε στα παιδιά το διήγημα της Ζωρζ Σαρρή το »γαϊτανάκι» που  έχει θέμα την ειρήνη και αδελφοποίηση των λαών και των φυλών όλου του κόσμου και προβλήθηκαν φωτογραφίες με παιδιά από διάφορες ηπείρους, ενώ ακουγόταν το ποίημα του Γ. Ρίτσου »αν όλα τα παιδιά της γης» τραγουδισμένο από παιδική χορωδία.

Τέλος, προβλήθηκε ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα μια μικρή προσφυγοπούλα από τη Συρία που σώζεται μόνο αυτή από τη βάρκα.

Τα παιδιά προβληματίστηκαν, έκαναν ερωτήσεις, έφτιαξαν ένα κολάζ με ζωγραφιές και έγραψαν μία έκθεση

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός