Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι λιμενεργάτες – Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών»



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 8 Απρίλη οι λιμενεργάτες, αντιδρώντας στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση καλεί η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», σημειώνοντας ότι «η παραπέρα ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και των περιφερειακών λιμανιών στρέφεται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στα λιμάνια και στους συναφείς κλάδους».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χτυπηθούν κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα μας στη σταθερή δουλειά με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα λιμάνια καλούν τους εργαζόμενους με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Να συντονιστούν με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων και με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, με λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.

«Απαιτείται αγώνας για λιμάνια κοινωνικοποιημένα που ως λαϊκή περιουσία θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια με υποδομές στήριξης για τη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων, που εξυπηρετούν το λαό και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η ενδυνάμωση της λαϊκής πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία, κύριο του πλούτου που παράγει», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός