ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ



Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο διατράνωσαν το αίτημα να παρθεί πίσω ο νόμος-λαιμητόμος που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Κρατική Διοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και Φοιτητικοί Σύλλογοι. Παράλληλα, συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Λαμπρινή Χριστόγιαννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας (Δείτε εδώ την ομιλία της). Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του). Στις ομιλίες κυριάρχησε η καταδίκη των μέτρων που ετοιμάζονται, αλλά και η αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ανεβάσουν τους ρυθμούς στη δουλειά τους, τις επόμενες ημέρες, για να κλιμακωθεί ο αγώνας και να έχει επιτυχία η 48ωρη γενική απεργία.

Παράλληλα, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, οι ομιλητές απηύθυναν κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης με τη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας, αλλά και συμμετοχής στο συλλαλητήριο υποδοχής της πορείας στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 6.00 μ.μ.

Δυναμική πορεία προς το Σύνταγμα

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στο Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας τέθηκε μια αυτοσχέδια λαιμητόμος η οποία συμβόλιζε τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΔΝΤ – ΕΕ. Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, η λαιμητόμος κάηκε, ενώ συνθήματα όπως «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» δονούσαν την ατμόσφαιρά.

Ανεβαίνοντας, προς το Σύνταγμα, μέσω της Σταδίου, η πορεία συναντήθηκε με τη συγκέντρωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς και απαράδεκτους όρους στην εταιρεία «BIOSAR». Παράλληλα, συναντήθηκε και με τη συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση» που είχε ως κύριο σύνθημα «Αγώνας διαρκείας μαζί με το λαό. Όχι στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός