ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ: Με κομπρεμί απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο



Σε αγαστή συνεργασία, οι παρατάξεις ΜΕΤΑ και ΠΑΣΚΕ απέκλεισαν, για μια ακόμη φορά, τις δυνάμεις της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανέδειξαν την παράταξη των ταξικών δυνάμεων δεύτερη δύναμη και στο τελευταίο συνέδριο.

Η συγκρότηση του προεδρείου και ο εκ νέου μεθοδευμένος αποκλεισμός της ΔΑΣ αποδεικνύουν ότι νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τη γραμμή εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, προχώρησαν σε αλλοίωση του συσχετισμού που προέκυψε από το συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ΜΕΤΑ και ΠΑΣΚΕ απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου και μοίρασαν τις θέσεις του προεδρείου όπως τους βόλευε. Ετσι, μέσα από ένα όργιο μεθοδεύσεων και συναλλαγών, τη θέση του προέδρου στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα κατέλαβε η τρίτη κατά σειρά παράταξη «Ενεργοί Εργαζόμενοι» (ΠΑΣΚΕ), με μόλις 3 έδρες στις 21 της διοίκησης.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο αποκλεισμός της ΔΑΣ, η οποία εξέλεξε 7 μέλη στο νέο ΔΣ, έγινε με τον ισχυρισμό ότι χρειάζεται «λειτουργικό προεδρείο», που επιβεβαιώνει ότι ΜΕΤΑ και ΠΑΣΚΕ έχουν κοινή γραμμή πλεύσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, αφού υπηρετούν επί της ουσίας την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός