21-22 Απρίλη: Διήμερο αλληλεγγύης με προβολή ταινιών και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες



Διήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει στις 21-22 Απρίλη στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία» η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών, με πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και με στόχο τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες (ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κλπ.). Στις εκδηλώσεις θα προβληθούν μηνύματα  αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που έχουν αποστείλει προς τη «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι Βιτόριο και Πάολο Ταβιάνι.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα, «οι καλλιτέχνες, όπως και όλη η κοινωνία, δεν έχει αντίπαλο ανθρώπους κυνηγημένους από τις συνέπειες των πολέμων και των ένοπλων συγκρούσεων που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι οι σκηνοθέτες δεν πρέπει να  μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. 

Mε όπλο την τέχνη μας, διοργανώνουμε «Διήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης» στις 21-22 Απρίλη στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής  «Αιολία»,  με προβολές ταινιών, για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους με την ελάχιστη προσφοράς μας, που είναι η συγκέντρωση υλικής βοήθειας (ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κλπ.)».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής: 

Πέμπτη 21 Απρίλη

 

 

8.00 μ.μ. Έναρξη – Στην  εκδήλωση θα παρουσιαστούν μηνύματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες προς τη Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών από τους Βιτόριο και Πάολο Ταβιάνι και σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο.
8.15 μ.μ. «Αύριο θα ήταν μια άλλη μέρα» – Σκηνοθεσία: Στέφανος Μονδέλος

8.40 μ.μ. «Ταξισυνειδησία» – Σκηνοθεσία: Κώστας Βάκκας

9.50 μ.μ. «Ο έρωτας του Οδυσσέα» – Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας

11.35 μ.μ. «Η ηλικία της θάλασσας» – Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιανίδης 

Παρασκευή 22 Απρίλη


8.00 μ.μ. Έναρξη –  Μηνύματα αλληλεγγύης από σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο.

8.15 μ.μ. «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά» – «Σαν πας στα ξένα» (Μετανάστευση) – Σκηνοθεσία: Διονύσης Γρηγοράτος

9.25 μ.μ. «Ο ψύλλος» – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σπύρου

11.10 μ.μ. «Καραβάν Σαράι» – Σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός