Από τις 21 Απρίλη προβολή της ταινίας «Ρώσικη Κιβωτός» (Trailer)



Δείτε εδώ το Trailer

Από τις 21 Απρίλη προβάλλεται στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» το αριστούργημα του Αλεξάντερ Σοκούροφ, «Ρώσικη Κιβωτός». Παίζουν: Σεργκέι Ντράιντεν, Μαρία Κουζνέτσοβα, Μαξίμ Σεργκιέγιεφ.  

Η «Ρωσική Κιβωτός» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κινηματογραφικά πειράματα της ιστορίας, με το 95λεπτο μονοπλάνο, το μεγαλύτερο στην σινεματική ιστορία, όπου δίχως μοντάζ, δίχως cut, μα με συνεχόμενη – γυρισμένο σε μια μέρα – καταγραφή της δράσης 867 ηθοποιών, τριών συμφωνικών ορχηστρών, 1000 κομπάρσων και 150 τεχνικών, βλέπουμε ολόκληρη την ιστορική εξέλιξη της χώρας ως μια συνεχόμενη και αδιάσπαστη κίνηση.

Μία πραγματικά μοναδική δημιουργία, η απόλυτη ταινία «δημιουργού». Συνδυάζοντας τις τελευταίες τεχνολογικές κατακτήσεις, τη δυνατή αφήγηση, το προσωπικό σκηνοθετικό στυλ, αποτελεί μια απόλυτη πρωτιά στην ιστορία του κινηματογράφου. Με την αδιάκοπη κίνηση της steadicam, την μεγαλύτερη όλων των εποχών (με διευθυντή φωτογραφίας τον Χέλμουτ Μπιτνερ, γνωστό από το «Run Lola Run»), εξολοκλήρου μέσα στο Μουσείο – Χειμερινά Ανάκτορα, ο Σοκούροφ κατορθώνει κάτι το νέο και πρωτοποριακό. Μια νέα γλώσσα του κινηματογράφου.

Η υπόθεση της ταινίας

Ένας αόρατος αφηγητής, ταξιδεύει μυστηριωδώς στον χρόνο και βρίσκεται στο μυθικό Ερμιτάζ του1700. Εκεί συναντά έναν κυνικό Γάλλο μαρκήσιο, μαζί θα περιπλανηθούν στο αχανές λαμπερό παλάτι αλλά και στην Ιστορία του Ανακτόρου από τα χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης μέχρι τις μέρες μας. Οι δυο τους, θα γίνουν μάρτυρες πλήθους μεγάλων γεγονότων που συντάραξαν το Ερμιτάζ αλλά και την ανθρωπότητα. Το μοναδικό αυτό μουσείο, παραμένει μια κιβωτός Ιστορίας, Μνήμης, Πολιτισμού και το έργο του μεγάλου Αλεξάντερ Σοκούροφ, προσφέρει μια ανεπανάληπτη όσο και απολαυστική κατάθεση στην Ιστορία του κινηματογράφου, αποτελώντας το αδιαμφισβήτητο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς και το πρώτο αυθεντικό αριστούργημα της νέας χιλιετίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός