ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στα μέτρα που φέρνουν απολύσεις



Mαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Απρίλη εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο στάσης εργασίας ενάντια στη διάταξη του υπουργείου, που φέρνει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, αλλά και ενάντια στη διάταξη που ετοιμάζεται για το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων.

Απαίτησαν το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά και κατήγγειλαν ότι τα μέτρα που ξεδιπλώνονται δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά χτυπούν και το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Τα μέτρα στην εκπαίδευση, σημείωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πρόκειται για ψηφίδα στο πλαίσιο του συνολικού παζλ της κυβερνητικής επίθεσης σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάλεσε σε ετοιμότητα και αποφασιστική συμμετοχή στην οργάνωση και προετοιμασία της 48ωρης απεργίας για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αποκλεισμός των εκπροσώπων της ΑΣΓΜΕ και των αναπληρωτών, από τις πλειοψηφίες των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός