ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με μεγάλη εκδήλωση τίμησε τη 40χρονη δράση της



 Γεμάτες οι κερκίδες και η πλατεία του γηπέδουΜε μια μεγάλη εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτιγκ, την Κυριακή το απόγευμα, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τίμησε τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της. «Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης, η οποία συνδύασε την αναδρομή στην ιστορία της Ομοσπονδίας με το κάλεσμα στις γυναίκες του σήμερα, εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες και φτωχές αγρότισσες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, να πάρουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη του αγώνα, ενάντια στις μορφές με τις οποίες εκφράζεται η γυναικεία ανισοτιμία σήμερα.

 Την εκδήλωση άνοιξε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, και την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μαιρήνη Στεφανίδη. Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» την Πέμπτη, στο τετρασέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία».

Αμέσως μετά, στη σκηνή βρέθηκαν για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης οι ερμηνεύτριες Ρίτα Αντωνοπούλου και Αφροδίτη Μάνου, μαζί με τους μουσικούς Ανδρέα Σίκκη (κρουστά), Σταύρο Καβαλιεράτο (μπάσο), Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Κώστα Σταυρόπουλο (πιάνο) και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση. Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονταν αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα που διάβασαν τα μέλη της θεατρικής σκηνής «Αλέκα Παΐζη» Μαρία Καπετανοπούλου, Γιοβάννα Καποδίστρια, Στεφανία Στεφάνου και Στελίνα Χαιρέτη, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Αντωνακάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Σοκόρο Γκομέζ. Επίσης, η εκπρόσωπος της πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Fadila Monzer. Ιδιαίτερα σημειώθηκε η παρουσία γυναικών που πήραν μέρος στην ιδρυτική σύσκεψη της Ομοσπονδίας, στις 20 Ιούνη 1976. Ανάμεσά τους και η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που καταχειροκροτήθηκε. Θερμό ήταν το χειροκρότημα και για την επί πολλά χρόνια πρόεδρο της ΟΓΕ, Πούπα Μπουντούρογλου.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός