Από τις 27 Ιούνη το 11ο Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος 2016»



ikaria-festibalΤο Φεστιβάλ «Ίκαρος» προχωράει στην 11η συνεχόμενη διοργάνωσή του. Θα αρχίσει στις 27 Ιούνη και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτέμβρη. Σε καιρούς βαθιάς ύφεσης και δυσκολιών για όλους τους κατοίκους του νησιού και όχι μόνο, το Φεστιβάλ αντιστέκεται και ανοίγει τα φτερά του για μια νέα πτήση μεγάλων αξιώσεων και προσδοκιών.

Η μεγάλη τομή του εν λόγω Φεστιβάλ έγκειται στο ότι φέρνει σε επαφή μουσικά ρεύματα από διάφορες γωνιές του κόσμου και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παντρεύει με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα, γεννώντας από αυτή την αλληλεπίδραση νέες ιδέες στους δημιουργούς.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Ικαρίας να δουν και να ακούσουν από κοντά τη δουλειά καλλιτεχνών που τα ΜΜΕ αγνοούν ή περιφρονούν συστηματικά.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας και με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που αγαπούν την Ικαρία, παρουσιάζεται φέτος ένα πρόγραμμα που περιέχει μουσική, χορό, θέατρο, εκθέσεις και σεμινάρια και έρχεται να γεμίσει ήχο και θέαμα, μαγεία και γνώση το ικαριώτικο καλοκαίρι.

Ένα νέο στοιχείο των εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ, που διασφαλίζεται από την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας είναι η διοργάνωση δέκα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ikaria-programma-ekdhloseon

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός