Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων



syntaksioyxoi-ypourgeio-ergasias-5_1

Με μαζική, μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη το μεσημέρι διαμήνυσαν οι συνταξιούχοι την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Δεκάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ και συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη σφαγή των συντάξεων και συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση που δυναμώνει: «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα». Κάποιοι κρατούσαν στο χέρι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ταμείου τους και απαριθμούσαν τις απανωτές περικοπές, άλλοι μετρούσαν τα χρόνια που πέρασαν στη δουλειά και τις μειώσεις που συρρικνώνουν τη σύνταξή τους. «Μας έχουν πιει το μεδούλι», κατέληγαν όλοι. Οι πρόσφατες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη, επέφεραν μειώσεις περίπου σε 240.000 συνταξιούχους, ωστόσο δεν είναι οι πρώτες ούτε οι τελευταίες.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μετέφερε στον υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, και στον αναπληρωτή υπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, το αίτημα των συνταξιούχων να δοθούν πίσω όλα όσα έχουν περικοπεί από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

«Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Είναι πληρωμένες με το αίμα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους. Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν ότι «εφάρμοσαν το νόμο», δηλαδή τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρει την υπογραφή τους και το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που έχουν φροντίσει να φτιάξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», αντέταξαν οι συνταξιούχοι.

«Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει εκτός από τον αγώνα για να διεκδικήσουμε το μόχθο μας», είπε ο Δήμος Κουμπούρης και υπενθύμισε ότι οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε συνέχιση του αγώνα κάλεσαν επίσης ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, παίρνοντας το λόγο στην κινητοποίηση.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός