«Πού είναι η μάνα σου μωρή» για 2η χρονιά



poy-nai-h-mana-soy-mwrh

Το αυτοβιογραφικό έργο της Δήμητρας Πέτρουλα «Πού είναι η μάνα σου μωρή» σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ένκε Φεζολλάρι, με την Βέρα Κρούσκα, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη πορεία του στον Πολυχώρο «VAULT».

Από την Παρασκευή 7 Οκτώβρη έως την Κυριακή 8 Γενάρη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Οι θεατές αντιμέτωποι με την Ιστορία, παρακολουθούν την ιστορία ενός παιδιού που επέζησε από τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε όλες τις θηριωδίες τους. Την ιστορία μιας γυναίκας που έζησε την αγριότητα και την ωμότητα ενός σκληρού πολέμου. Μιας γυναίκας που ενηλικιώθηκε βίαια και αποτρόπαια ζώντας τις 31 σφαγές των δικών της ανθρώπων από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση.

Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της «Χ». Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.

«Πίστεψα» -σημειώνει η Δήμητρα Πέτρουλα- «πως είχα υποχρέωση να το γράψω σαν ελάχιστη ανταπόδοση στην πολύτιμη και συνάμα βαριά κληρονομιά που μου αφήσανε οι σκοτωμένοι μου γονείς και τ’ αδέρφια μου. Τη ζωή τους τη χαρίσανε όπου εκείνοι πιστεύανε πως έπρεπε. Αδιαφιλονίκητο δικαίωμά τους. Σε μένα όμως, είτε το ‘θελα είτε όχι, αφήσανε το σκοτωμό τους. Έτσι αποφάσισα να γράψω ρωτώντας κι όλους όσοι δεχτήκανε και δέχονται την ίδια με μένα κληρονομιά, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην πατρίδα μου είτε στη Χιλή είτε στη Νικαράγουα είτε στο Λίβανο είτε στην Αφρική ή όπου αλλού. Τι θα την κάνουμε αυτή μας τη βαριά κληρονομιά; Μέτρο να μετράμε το μίσος, αίμα να ποτίζουμε την εκδίκηση ή μαχητή ακούραστο και φύλακα ακοίμητο της Ειρήνης;».

Τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα. Οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου. Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού, Κική Παπαδοπούλου. Παίζουν επίσης: Αγάπη Παπαθανασιάδου, Ορνέλα Λούτη.

Γενική είσοδος: 13 ευρώ. Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Συνταξιούχοι. Προπώληση VIVA: 10 ευρώ :http://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/.

Πολυχώρος «VAULT» (Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός, πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός, 8′ περίπου με τα πόδια). Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11.00-14.00 και 17.00-21.00).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός