Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Α/Σ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και της συλλογικής σύμβασης από την Διοίκηση της εταιρείας που δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή και στους προϊστάμενους του γραφείου κίνησης για την μη χορήγηση των γονικών αδειών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση γονικής άδειας σε συναδέλφισσα στο αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου. Όπου μετά από τις δύο αιτήσεις έκανε αναγκαστική χρήση της γονικής άδειας στις 20-12 προκειμένου να παρευρεθεί στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών της. Προσκόμιζοντας στην υπηρεσία το απαιτούμενο δικαιολογητικό.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προσπάθεια τρομοκρατίας από τη διεύθυνση και τους προϊσταμένους του αμαξοστασίου δίνοντας στη συναδέλφισσα κλήση σε απολογία επειδή έπραξε το νόμιμο δικαίωμα της και το χρέος της ως γονιός. Πιστεύουμε ότι αυτή η κλίση δεν έχει ως στόχο μόνο τη συνάδελφο αλλά όλους τους εργαζόμενους ως μέσο καταστολής στην όποια προσπάθεια διεκδίκησης τους.

Η προστασία και η ανατροφή των παιδιών είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση γονικής άδειας στους συναδέλφους μας, αλλά και την επιμονή των προϊσταμένων να αρνούνται να δώσουν στους εργαζόμενους ότι απέμεινε από εργατικό δικαίωμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Συνδικάτο να πάρει θέση επί της ουσίας για τα παραπάνω και να σταματήσει να επιλέγει τη στάση του μικρότερου κακού, καθώς συνειδητά στηρίζει όλες της αποφάσεις, μέτρα και νόμους που έχουν παρθεί εναντίον μας εώς σήμερα. Συνειδητά δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα είχαν ως αποτέλεσμα την οργάνωση και την αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου μας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν βάρδιες που δεν μπορούν να επανδρωθούν δεν ευθυνόμαστε οι εργαζόμενοι ούτε τα παιδιά μας. Η έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργηθεί σκόπιμα και εξυπηρετεί την υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του συγκοινωνιακού έργου.

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα μας καθημερινά διογκώνονται τόσο στην εργασία μας όσο και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Τις λύσεις δεν μπορεί να τις δώσει ο καθένας μόνος του γιατί τα προβλήματα είναι ίδια για όλους μας.
Όπλο μας είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη, η συνειδητοποίηση ανάγκης για ενότητα και οργάνωση του αγώνα μας τόσο ενάντια στην κυβέρνηση, τους θεσμούς, την Ε.Ε, όσο και απέναντι στην πολιτική της Εταιρείας που καθημερινά απαξιώνει την εργασία μας και καλούμαστε μέσα από αντίξοες συνθήκες να βγάλουμε καθημερινά την βάρδια (βλάβες λεωφορείων, διαλυμένα καθίσματα οδηγών, έλλειψη ανταλλακτικών, ανεπάνδρωτες βάρδιες, χαμένα δρομολόγια, η δίκαιη γκρίνια των επιβατών για όλα αυτά που έχουν αποδέκτες εμάς).

Μας οδηγούν μέσα από αυτές τις τακτικές σε παραπέρα αδιέξοδα και απόγνωση. 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

· Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Ουσιαστική προστασία της μητρότητας

· Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας μας
Να δημιουργηθούν ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και Ασφάλειας

· Ανανέωση του στόλου

· Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις απώλειες μας από το 2010 έως σήμερα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. Ελάτε να μας καταγγείλετε ανοιχτά τέτοια φαινόμενα και μαζί να τα σταματήσουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΑΜΑΞ/ΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΟΛΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Μ 7197

ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Α.Μ 2790

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Α.Μ 0881

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 427413Συνολικές αναγνώσεις:
  • 251Αναγνώσεις σήμερα:
  • 228631Συνολικοί επισκέπτες:
  • 171Επισκέπτες σήμερα:
  • 6Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ