Σωματείο Ναυτεργατών «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Καταγγέλει ενορχηστρωμένη επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας



Τα οδυνηρά αδιέξοδα της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει σε δικαιώματα και τις κατακτήσεις η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, ανέδειξε η
Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΠΕΚΠΜ Ε.Ν.) «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Η Γ.Σ. καταδικάζει την ενορχηστρωμένη επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνηση σε βάρος των ΣΣΕ με σκοπό τη κατάργησή τους και τη γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων στα κατώτερα επίπεδα που διαμορφώνει η Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (ΜLC 2006), την επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης Εργασίας, το ξεθεμελίωμα κάθε έννοιας κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας με αποτέλεσμα την παραπέρα όξυνση της ανεργίας, τη συνεχή λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με νέους δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, το βάθεμα της φτώχειας και εξαθλίωσης, τη κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ από την άλλη εξασφαλίζει τεράστια κέρδη για τους εφοπλιστές.Η ΓΣ καταδικάζει τις κατευθύνσεις κυβέρνησης – υπουργείου Υγείας που διαλύουν τη πρωτοβάθμια περίθαλψη σε Οίκο Ναύτη – ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να την παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Είναι αδίστακτοι, βάζοντας στο στόχαστρο τα πάντα, όπως το παραπέρα πετσόκομμα δαπανών στην Υγεία, την Πρόνοια, τη Παιδεία, παντού σε κάθε πτυχή της ζωής των ναυτεργατών ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.H ΓΣ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε περιορισμό λαϊκών δικαιωμάτων και διαστρέβλωση της Ιστορίας για την πάλη των λαών, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννά το φασισμό, που λειτουργεί ως όργανο του συστήματος, των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών.Ελπίδα για τους ναυτεργάτες και τα αλλά λαϊκά στρώματα υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ενάντια στις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.Με οργάνωση παντού με ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω Επιβάλλεται σήμερα περισσότερο από ποτέ να αναπτύξουμε πολύμορφους αγώνες σε όλα τα μέτωπα. Να υπερασπίσουμε με σθένος τις ΣΣΕ, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία, ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών στους μονοπωλιακούς ομίλους. Άμεσα οι ναυτεργάτες και τα αλλά λαϊκά στρώματα, να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα και το μέλλον μας.

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο για την ανεργία την
Πέμπτη 6 Μάρτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους απεργιακούς αγώνες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός