ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ για την πανεργατική Απεργία στις 17-5



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

Για την πανεργατική Απεργία στις 17-5

Συνάδελφοι-σσες, χρεοκόπησε η τακτική του προεδρείου που έσερνε τους εργαζόμενους εδώ και δεκαετίες πίσω από το άρμα της διοίκησης  των μετόχων.   

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ για να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα συναντήθηκε κρυφά με τον Υπουργό Μεταφορών και «άδειασε» την πλειοψηφία επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πάγια θέση της ΔΑΣ και του ταξικού κινήματος ότι αφεντικά και εργαζόμενοι ποτέ δεν είχαν ούτε και πρόκειται να έχουν τα ίδια συμφέροντα.

Τώρα  όντας σε πλήρες αδιέξοδο το προεδρείο αναζητά διέξοδο στην ποδιά του Σπίρτζη (!!!!) ενώ εσχάτως ανακάλυψε ότι εναλλακτική λύση -εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση του από τον Υπουργό- μπορεί να αποτελέσει και ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ!!!

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ διαφώνησε με τη συνάντηση. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί από τους παρευρισκόμενους για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι!!

Και οι 3 προτάσεις (ΟΑΣΘ, Συνδικάτου και νομοσχέδιο Σπίρτζη) έχουν ως βασικό στοιχείο την εφαρμογή της οδηγίας 1370/2007 που προμηνύει θύελλα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στοιχηθούν κάτω από ξένες σημαίες και να επιλέξουν «το μικρότερο κακό».

Πρέπει στην πράξη να απορρίψουν τις προτάσεις  που θα τους σερβίρουν ως «λύση στο πρόβλημα»  και να παλέψουν ενωμένοι μαζί με το λαό για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες εργαζομένων και επιβατών.

Ο αγώνας θα είναι διαρκείς και δύσκολος γιατί  οι πολιτικές που φέρνουν τα συνεχόμενα μέτρα δεν θα σταματήσουν αν ο λαός δε τις σταματήσει με την πάλη του.

Το 4ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Α. ΕΛΛ.  που θα αφαιμάξει από το λαό άλλα 4 δις ευρώ δεν θα είναι το τελευταίο ενώ  πυκνώνουν τα σύννεφα του πόλεμου  στη γειτονιά μας (Δυτικά Βαλκάνια, Συρία, Ουκρανία) με απειλές και επίδειξη δύναμης από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ κλπ.

 

Να ξεπεράσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση αγώνων και οδηγεί στην ήττα του εργαζόμενους.

Φτάνει πια με τις ψευτιές και τις απάτες τους. Με την τακτική τους μας ξεπούλησαν και μας καταδίκασαν στη μιζέρια, την αβεβαιότητα και την ανυποληψία.

 

Διεκδικούμε: 

  •  Επιστροφή των κλεμμένων
  •  Σύγχρονα και συντηρημένα οχήματα
  •  Τέλος στις εργολαβίες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  •  Επάρκεια ανταλλακτικών στα συνεργεία και τις υποδομές επισκευής των οχημάτων
  •  Φθηνό εισιτήριο για το λαό
  •  Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός