«Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων» Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ LogoΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    18-7-2017 

Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων

Συνάδελφοι-σσες, κατατέθηκε και ψηφίζετε μέσα  στην εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» (για εργαζόμενους και επιβάτες) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου αντί να καλέσει – όπως είχε δεσμευτεί με ανακοίνωση της στις 19-6-2017 – έκτακτη Γ. Συνέλευση για τη λαίλαπα που έρχεται, αντί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους απέναντι από τη κυβερνητική μεθόδευση, κάλεσε «έκτακτο» Δ.Σ. την Δεύτερα 17-7 για να πάρει την τυπική έγκριση -κατά πλειοψηφία- από το συμβούλιο και με αυτή να «εκπροσωπήσει» (άραγε ποιους);; στην επιτροπή της Βουλής.

Στη διαδικασία του Δ.Σ. ΟΛΕΣ οι παρατάξεις-πλην της ΔΑΣ ΟΑΣΘ- συμφώνησαν ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι το «λιγότερο κακό» κάνοντας έτσι το πάγιο «καθήκον» τους να ξεπουλήσουν για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους τους…

Η ΔΑΣ επισήμανε ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο και γενικότερα το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια.

Η υφιστάμενη κατάσταση όχι μόνο δεν θα αλλάξει αλλά θα χειροτερέψει.

Οι μισθοί θα τσακιστούν, τα εισιτήρια θα ακριβύνουν, ενώ τονίσαμε ότι τελικός σκοπός της «μαϊμού» κρατικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση είναι να «καθαριστούν» τα υπάρχοντα χρέη του ΟΑΣΘ και τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και μετά την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας το «μαγαζί» να δοθεί «πακέτο» (λεωφορεία, μετρό, τραμ κλπ.) σε άλλο «επενδυτή».

Συνάδελφοι-σσες, δεν πρέπει να αποτελέσουμε τον 154ο βουλευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. όπως θέλει το προεδρείο και οι άλλες παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Εμείς οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με και το λαό της Θεσσαλονίκης πρέπει να έχουμε την δική μας πρόταση σε αντιπαράθεση με ένα ακόμα μνημονικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο μόνος δρόμος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση είναι ο αγώνας για:

  • Ενιαίο κοινωνικοποιημένο κρατικό φορέα με ένταξη όλων των μεταφορικών μέσων και διασφάλιση της μονιμότητας όλων των εργαζομένων που εργάζονται σήμερα με κάθε είδους συμβάσεις σε εργολάβους και υπεργολάβους.
  • Επιστροφή της ΣΣΕ στα προ κρίσης επίπεδα. ΣΣΕ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας με επιστροφή των κλεμμένων και όσων παραχωρήσαμε από τα ταμεία μας.
  • Με ευθύνη του κράτους  επάρκεια σε προσωπικό (οδηγούς-τεχνίτες), σε ανταλλακτικά και μέσα για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων.
  • Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων με σύγχρονα αντιρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία.
  • Χρονικές ζώνες δωρεάν μεταφοράς και μείωση του εισιτηρίου στα προ κρίσης επίπεδα.
  • Δωρεάν μεταφορά ανέργων, φοιτητών, μαθητών και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός