ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ



 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα, 26.10.2017

Για ακόμα μία φορά σωματεία στην αστική συγκοινωνία είναι σε κόντρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση ενώ προεκλογικά φλόμωσε στο ψέμα τους εργαζόμενους, εφαρμόζει την ίδια αντεργατική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επίκαιρο ζήτημα αυτή τη φορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι επιπτώσεις σε εργαζόμενους και επιβάτες.
Η κυβέρνηση προσπαθεί όλες τις παθογένειες στην εφαρμογή του συστήματος να τις φορτώσει στους εργαζόμενους φτάνοντας στο σημείο να τους κατηγορήσει για τις καθυστερήσεις, για κυκλώματα εργαζομένων που λυμαίνονται τα έσοδα της ΣΤΑΣΥ από την διατήρηση του χάρτινου εισιτηρίου. Βγάζει λάδι με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματικότητα και τις εργολαβίες χρόνων και χρόνων γύρω από την έκδοση και διακίνηση των εισιτηρίων.Ταυτόχρονα, δεν παίρνει κανένα μέτρο για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των επιβατών από την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών.
Επιτίθεται με θράσος μέσω του Υπουργού της στους συναδέλφους της ΣΤΑΣΥ απειλώντας τους ακόμα και με απόλυση.
Κάνει πως δεν βλέπει τα χάλια στα σημεία έκδοσης με τις ατελείωτες ουρές και τις λιποθυμίες των εργαζομένων από την κούραση και την ένταση. Έχει το θράσος η κυβέρνηση διά των διοικούντων στην αστική συγκοινωνία να λέει πως, δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις, για ανταλλακτικά, ενώ χρυσοπληρώνει τους φίλους της Αμερικάνους με 2,4 δις ευρώ για την αναβάθμιση των F16.
Έχει θράσος όταν λέει πως αντιμετωπίζει τις ελλείψεις προσωπικού και μειώνει την ανεργία επειδή ετοιμάζεται να ρίξει στη δουλειά μαθητευόμενους νέους με μισθό πείνας για να καλύψουν πάγιες οργανικές θέσεις.
Ψέμα στο ψέμα κυβερνά καθημερινά τσακίζοντας μισθούς, δικαιώματα, δίνοντας ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο για να αυγαταίνει τα κέρδη του. Χιλιάδες, εκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους για φύλαξη, καθαριότητα, τεχνολογία, συντήρηση.
Από κει που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα νόμο κι ένα άρθρο, δεν προλαβαίνει να υπογράφει νέους αντεργατικούς νόμους ετοιμάζοντας και τον συνδικαλιστικό για να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς καταργώντας την συνδικαλιστική δράση όπως προστάζουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι, ντόπιοι και ξένοι.
Από κοντά περιμένει σαν την αλεπού η ΝΔ τάζοντας πως, όταν επιστρέψει στην εξουσία όλα θα στρώσουν, θα μείνει δημόσια η συγκοινωνία, θα φτιαχτούν οι βλάβες, θα έρθουν νέα οχήματα και θα κάνει προσλήψεις.
ΝΑΙ η Νέα Δημοκρατία τα λέει αυτά, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλους τους νόμους που μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση που έχει ρημάξει μισθούς ,έχει τσακίσει δικαιώματα και έχει αφήσει σμπαράλια τον στόλο και διαλυμένη την αστική συγκοινωνία ,ενώ είναι νωπές ακόμα οι υπογραφές των απολύσεων στην αστική συγκοινωνία από την δική της διακυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία που πίνει νερό στο όνομα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς.
Σήμερα όμως έχουν πείρα οι εργαζόμενοι από υποσχέσεις, βλέπουν πιο καθαρά τον αντίπαλο και τους συνεργάτες του, το κεφάλαιο δηλαδή και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
Κάθε αντίσταση, κάθε κινητοποίηση να γίνεται λιθαράκι για το χτίσιμο οργανωμένης ταξικής αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, προσπερνώντας συντεχνιακές παραπλανητικές κινητοποιήσεις που διασπούν, απογοητεύουν τους εργαζόμενους.
Τώρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, οι εργαζόμενοι ΟΛΩΝ των συνδικάτων στα ΜΜΜ και των άλλων εργαζομένων να απαιτήσουμε:

  • Φθηνή – συχνή- αξιόπιστη συγκοινωνία.
  • ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό εισιτήριο!
  • ΟΧΙ στις μπάρες και τον αποκλεισμό!
  • Κρατική χρηματοδότηση για επισκευή και ανανέωση του στόλου.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της επιχειρηματικής δράσης στα ΜΜΜ.
  • ΜΕΙΩΣΗ 50% της τιμής των εισιτηρίων.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των αυταρχικών γενικών κανονισμών προσωπικού.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός