ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και άλλοι λαϊκοί άνθρωποι που μετακινούνται καθημερινά με τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς είναι εκρηκτική: μείωση δρομολογίων και κατάργηση γραμμών για τους επιβάτες, συνεχείς αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, γερασμένος στόλος με ακινητοποιημένο σχεδόν το 50% σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μπάρες και εκφοβισμός στους μεροκαματιάρηδες και στους ανέργους.Ολόκληρες  περιοχές στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας όπως το Γεροβουνό δεν καλύπτονται στοιχειωδώς συγκοινωνιακά με συνέπεια οι κάτοικοι των περιοχών να χρειάζεται να περπατήσουν για αρκετά λεπτά μέχρι να φτάσουν στην κοντινότερη στάση. Από την άλλη οι κάτοικοι περιοχών όπως η Ανάκασα, ο  Άτταλος , η Παλατιανή και το Πανόραμα περιμένουν με τις ώρες το Γ10, το 704, 719 και το 747 αντίστοιχα. Επιπλέον, τις ώρες αιχμής επικρατεί απίστευτος συνωστισμός με αποτέλεσμα ο κόσμος που περιμένει είτε να στοιβάζεται σαν τις σαρδέλες είτε  να μην χωράει και να περιμένει το επόμενο λεωφορείο.

Για την εικόνα αυτή δεν ευθύνεται η κακιά μας η μοίρα!  Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης: υποβαθμίζει τις αστικές συγκοινωνίες  και στρώνει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους. Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με βάση τη λογική κόστος –κέρδος και η δραματική περικοπή της επιχορήγησης των λειτουργικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό θίγει την εξυπηρέτηση του εργαζόμενου λαού.   Οι συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αφορούν εξίσου τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που τα τελευταία χρόνια βιώνουν περικοπές μισθών και εντατικοποίηση της δουλειάς. Την ίδια στιγμή το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40%.

Φτάνει πια! Οργανώνουμε την πάλη μας για συγκοινωνίες που θα λειτουργούν στο πλαίσιο ενός ενιαίου κρατικού φορέα αστικών συγκοινωνιών και θα αποτελούν λαϊκή περιουσία για τις ανάγκες μετακίνησης του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

  • Μείωση τις τιμής των εισιτηρίων κατά 50%
  • Δωρεάν μετακίνηση για τους εργαζόμενους τις ώρες αιχμής
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών και σπουδαστών
  • Ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων  και ΑμΕΑ
  • Σύνδεση της περιοχής μας με γραμμή του Μετρό
  • Σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους  
  • Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου των οχημάτων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα

 

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τρίτη 31 Οκτώβρη 7μ.μ. κεντρική πλατεία Ιλίου

Προσυγκεντρώσεις στις 6.30μ.μ.:

-στρογγυλή πλατεία Ιλίου (Σκλαβενίτης)

 -διασταύρωση Θηβών και Παπανδρέου (Λακιώτης)

  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Τετάρτη 1 Νοέμβρη 11π.μ.

Υπουργείο  Μεταφορών (στάση Μετρό Εθνική Άμυνα).

 

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός