ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ. 14 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε, σσα, η βιομηχανία αντεργατικών νομοθετημάτων που ψηφίζονται καθημερινά στο κοινοβούλιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα της ¨αντιπολίτευσης¨ Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζουν τις ζωές μας και προδιαγράφουν συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς για τις νέες γενιές εργαζομένων.

Στα προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η συμφωνία για την κατάργηση επί της ουσίας του απεργιακού δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Δηλαδή θα δουλεύουμε όσες ώρες και όσες μέρες θέλει ο εργοδότης θα μας  πληρώνει όταν και αν θέλει και όσο θέλει και εμείς ούτε να διαμαρτυρηθούμε δεν θα μπορούμε γιατί θα είμαστε ¨παράνομοι¨.

Αυτό το νόμο έφερε στα μουλωχτά η ξεδιάντροπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκέμβρη για να ψηφιστεί την Τρίτη 5 Δεκέμβρη.

Η αποφασιστική στάση των ταξικών δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία προσωρινά, θα επανέλθουν όμως.

Συνάδελφε-σσα, αυτή η εξέλιξη και η αντίδραση των σωματείων του χώρου σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για τον ρόλο των πλειοψηφιών στα σωματεία των Μ.Μ.Μ.

Παρά τα έγκαιρα καλέσματα τις προηγούμενες ημέρες της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ αστικών συγκοινωνιών προς τα σωματεία του χώρου για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και βέβαια ενάντια στον επερχόμενο συνδικαλιστικό νόμο δεν ίδρωσε κανένα αφτί εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλιστή (παλιών και νέων).

Την ώρα της κατάθεσης της τροπολογίας ξανακαλέσαμε τους προέδρους να συγκαλέσουν έκτακτα Δ.Σ το ίδιο βράδυ και να παρθούν αποφάσεις για άμεση απεργιακή κινητοποίηση.

Κάποιοι δεν σήκωσαν ποτέ το τηλέφωνο, άλλοι περίμεναν τι θα κάνουν οι ¨άλλοι¨, και η κοροϊδία πήγαινε κορδόνι.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα αφοπλίσει το εργατικό κίνημα δεν έχουν βιασύνη και πάνε ¨χαλαρά¨, για την ιδιωτική ασφάλιση κανονίζουν γενικές συνελεύσεις σωματείων και  ενημερωτικές  περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να πλασάρουν καλύτερα την πραμάτεια τους.

Τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται, στην Ο.ΣΥ από την 1η Δεκέμβρη έγινε παραπέρα μείωση βαρδιών και αύξηση των κατσαρών, στην ΣΤΑ.ΣΥ ετοιμάζουν προσλήψεις νέων παιδιών με συμβάσεις έργου και φτηνά μεροκάματα, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν παραπέρα πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους.

Οι προτάσεις για είσοδο ιδιωτών σε μεγαλύτερη κλίμακα  στις αστικές συγκοινωνίες πυκνώνουν, γίνονται οργανωμένα και με σχέδιο.

Άλλωστε γνωρίζουν οι επιχειρηματίες με ποιους συνδικαλιστές έχουν να κάνουν και για αυτό αποθρασύνονται.

Την ίδια ώρα που ο Ιταλικός όμιλος Ferrovie Dello Stato Italiane που κατέχει τώρα πια την ΤΡΕΝΟΣΕ ζητά να πάρει έργο και στην αστική συγκοινωνία, το σωματείο των μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ) αποφάσισε σε διοικητικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από 7 μέχρι 9 ημέρες χωρίς να ανάπαυση και να παίρνουν τις μισές ημέρες ανάπαυσης  που δικαιούνται κάθε μήνα.

Συνάδελφε, σσα έχεις γνώση, έχεις πείρα, έχεις μπουχτίσει από τα ψέματα και τα ταξίματα.

Η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια, ούτε προσδοκώντας τις καλύτερες μέρες που θα φέρει για το κεφάλαιο η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αλλάζει με οργάνωση, αγώνα, πάλη, αντίσταση και αντεπίθεση στην χαμοζωή που μας ετοιμάζουν.

Αλλάζει με την απόφαση σου να ξεκόψεις από αυτούς που σε κρατάνε δέσμιο τόσα χρόνια, είτε με το συναίσθημα, είτε με τον εκφοβισμό, είτε με την τρομοκρατία.

Συνάδελφε ,σσα τίποτα δεν κερδήθηκε με την σιωπή με την ανοχή ότι κερδήθηκε,  κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες.

Δεν θα τους χαρίσουμε ότι καταφέραμε με τους αγώνες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ 10,30΄ π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός