Ανακοίνωση της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 14 Δεκέμβρη



 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ                              

 

                                                                                      14/12/2017

Ακόμα μια φορά οι πλειοψηφίες στα σωματεία των μέσων μαζικής μεταφοράς  διάλεξαν το ρόλο του απεργοσπάστη που τόσο καλά γνωρίζουν μετά από τα τόσα χρόνια «προϋπηρεσίας».

Δεν τους αγγίζει  τίποτα, δεν ιδρώνει το αφτί τους με τίποτα.

Είναι ταγμένοι να υπηρετούν  τον εργοδότη είτε είναι η κυβέρνηση είτε είναι ιδιώτης είτε  και τα δυο ταυτόχρονα.

Παλιοί και νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές  αντί να οργανώνουν  τον κλάδο για να αντιπαλέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας, «λιώνουν»  τα παπούτσια τους για να προωθήσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές που θα αναλάβουν  την προστασία της υγείας μας.

Τόσο στην ΣΤΑ.ΣΥ όσο και στην Ο.ΣΥ δίνουν την μάχη της ενημέρωσης για τα «καλούδια» που προσφέρουν οι ιδιωτικές ασφάλειες. Για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την εντατικοποίηση της δουλειάς από την έλλειψη προσωπικού που συνεπάγεται αύξηση των ασθενειών και των ατυχημάτων και φυσικά για τις περαιτέρω  περικοπές για τη δημόσια υγεία δε λένε κουβέντα.

  Σφυρίζουν αδιάφορα για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με την οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει κατά πολύ το κόμιστρο αποκλείοντας και με τη παράλληλη χρήση των μπαρών χιλιάδες επιβάτες  που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος. Απεμπολούν μοιρολατρικά τις κάρτες αναγνώρισης συζύγων, σαν να μην είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝΕΛ έχει  αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά που έχουν παραγγείλει η  Ευρωπαϊκή Ένωση, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζομένων, να βάλει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, με τις πλάτες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  και με την ενεργό στήριξη της ναζιστικής ΧΑ, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου συν-διοργανώνουν ημερίδα για το μέλλον των  δημόσιων αστικών συγκοινωνιών με το υπουργείο μεταφορών.

Στην καθημερινότητα  ξεκατινιάζονται  για το παραμικρό ενώ στα κύρια ζητήματα, σε σοβαρές για τον κλάδο αποφάσεις κρατούν ενιαία στάση αφήνοντας στην άκρη την όποια κάλπικη αντιπαράθεση.

Συνειδητά κρατάνε καθηλωμένα τα σωματεία , θέλουν παροπλισμένους τους εργαζόμενους .

Υποβαθμίζουν και εκφυλίζουν τις κινητοποιήσεις  όταν δεν μπορούν να τις αποφύγουν.

Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι, σσες την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ αυτές οι πλειοψηφίες πρέπει να πάρουν την ίδια απάντηση που δίνουμε και στην κυβέρνηση,

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ- ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΜΕ 24 ΩΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός