ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: Την στάση αναμονής την έχουμε πληρώσει ακριβά



       http://das-oasa.gr/wp-content/uploads/2013/12/%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%911.png

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                          18 Γενάρη 2018

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

 Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ορκισμένη στην μεγαλοεργοδοσία έφερε και ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ανάμεσα σ’ άλλα εμπεριέχει το χτύπημα στην απεργία, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την επανεξέταση του επιδόματος βαρέων και ανθιυγιεινών, το χτύπημα στα προνοιακά επιδόματα και επιδόματα τέκνων, παράδοση γης και δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, την ένταξη δημόσιων υποδομών στο Υπερταμείο, την φοροελάφρυνση επιχειρηματικών ομίλων.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, τώρα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και τα κόμματα που ψήφισαν αντεργατικούς νόμους , συνεχίζουν να ξηλώνουν με »συνέπεια» κατακτήσεις. Εφτασαν στο σημείο να μένουν άγρυπνοι τα βράδυα απο ανυπομονησία να ψηφίσουν το χτύπημα στο δικαίωμα των δικαιωμάτων (την απεργία). Πάγια κι αποτυπωμένη απαίτηση των εργοδοτών και του ΣΕΒ. Το δικαίωμα και το όπλο των εργαζομένων με το οποίο αποσπάστηκαν κατακτήσεις και για το οποίο χύθηκαν »ποτάμια αίματος».

Την ώρα που εντείνουν την εκμετάλευση, πουλάνε παραμύθι περί »επόμενης αισιόδοξης μέρας». Αραγε γιατί τους πονάει η απεργία αφου ατενίζουν με »αισιοδοξία» το μέλλον; Προφανώς το συγκεκριμένο συναίσθημα αφορά μόνο τα αφεντικά.

Τα σημερινά αντεργατικά μέτρα, αλλά και η προνομοθέτηση των επόμενων επιβεβαιώνουν την άγρια εκμετάλευση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι αλλά και τι μας περιμένει στο μέλλον.

Βέβαια απ οτι φαίνεται και αποδεικνύεται άλλο τι βιώνουν οι εργαζόμενοι κι άλλο τι πράττουν οι πλειοψηφίες, (ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ, ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) οι οποίοι, δίνουν »σκληρό αγώνα» να στηρίξουν την κυβέρνηση, και τους το »αναγνωρίζουμε».

Στην πρόταση των Εργατικών κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, για 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής την παρασκευή 12 Γενάρη, (είχε προηγηθεί πρόταση στην ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ οι οποίες απορρίφθηκαν απο τους εκεί στυλοβάτες της εργοδοσίας με αστεία επιχειρήματα, όπως να απεργήσουμε τον Μάρτη ).

Η πλειοψηφία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ και ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΣΥ ΑΕ πρωην ΗΛΠΑΠ πρώτη και καλύτερη, δεν συγκάλεσε Δ.Σ.Ο πρόεδρός τους ( ΣΥΡΙΖΑ) έδινε »αγώνα» στα κοινωνικά δίκτυα (ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΥ ΗΛΠΑΠ) να μας πεί πόσο δημοκρατικό μέτρο είναι ο περιορισμός της απεργίας, κι οτι εν τέλει είναι προς οφελός των εργαζομένων, και εις βάρος των εργοδοτών. Αγωνιζόταν αναπαράγοντας προπαγανδιστικά άρθρα της Αυγής. Τα οποία επιτίθονταν χυδαία στα συνδικάτα γιατί »τάραξαν» την Υπουργό κ. Αχτσίόγλου κι απαίτησαν να αποσύρει το νομοσχέδιο. Τα επιχειρήματα δε των αρθρων, ήταν όλα παρμένα απο το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Η πλειοψηφία της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ απο την άλλη επιχειρώντας να θολώσει τα νερά, αρνήθηκε την πρόταση για κοινό αγώνα με τα συνδικάτα και τα Εργατικά κέντρα. Η πίεση της ΔΑΣ αλλά κυρίως των συναδέλφων που με τη μαζική συμμετοχή τους σε προηγούμενες απεργίες έστελναν μύνημα, την οδήγησε στην απόφαση για 24ωρη απεργία την Δευτέρα 15/1, ημέρα ψήφισης.

Η ανυπαρξία, ο εκφυλισμός και η σαπίλα αυτού του συνδικαλισμού , του εργοδοτικού και του προδοτικού συμπληρώθηκε και με φαινόμενο απεργοσπασίας. Ολα αυτά την ώρα που ο εργαζόμενος λαός έδινε μάχη σ όλη την χώρα για να προστατεύσει κατακτήσεις γενεών.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικά σωματεία νόμισαν οτι θα βγούν άβρεχτοι απ αυτή την ιστορία. Ταξικά συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενοι τους χαλάσαμε τη »σούπα» ,μας είδαν και θα μας βλέπουν συνεχώς μπροστά τους. Την απεργία δεν θα την παραδώσουμε στην εργοδοσία, τον νόμο θα τον καταργήσουμε στην πράξη.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα για τις διοικήσεις των σωματείων , το ρόλο που διαδραματίζουν στην επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα. και κατα συνέπεια στη ζωή μας.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη μάχη για την συγκέντρωση δυνάμεων και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Στη μάχη για σωματεία αγωνιστικά , ζωντανά με κατεύθυνση την υπεράσπιση και τη διεύρυνση δικαιωμάτων. Σωματεία που θα μάχονται μαζί με το λαό κι οχι αποκομμένα απ’ το λαό.

Την στάση αναμονής την έχουμε πληρώσει ακριβά .

Εμεις μόνο μπορούμε να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά.

Οργάνωση τώρα και αντεπίθεση για να επιβάλουμε το δίκιο μας.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός