ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε.



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

Θεσ/νίκη 07/03/2018

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Συνάδελφοι-σσες, ακόμη ένα ανοσιούργημα εις βάρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ διέπραξε σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΣΘ η πλειοψηφία του Συνδικάτου με την υπογραφή της ΣΣΕ και αφορά το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας! Την αποκάλυψη αυτή κάνει ΜΟΝΟ η ΔΑΣ!!

Στο αρθ.8 παρ. 2 προστέθηκε πρόταση που ΔΕΝ περιλαμβάνονταν στην πρόταση για ΣΣΕ που ψήφισε η Γ. Συνέλευση στις 7-12-2017 και η οποία (με έντονη γραμματοσειρά) λέει: «Το ως άνω επίδομα χορηγείται κατ’ αναλογία ως ορίζετε και στην ΚΥΑ 2/39845/022 έως 150 ευρώ ανάλογα με τις αναφερόμενες κατηγορίες (Α’,Β’,Γ’)..» Η πλειοψηφία με βάση Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2013 –η οποία δεν αναφέρετε στον ΟΑΣΘ αλλά σε συγκοινωνιακούς φορείς των Αθηνών (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) και στον σιδηρόδρομο (ΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ) – ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην διοίκηση του ΟΑΣΘ να μειώσει το ανθυγιεινό επίδομα με βάση κατηγορίες στις οποίες θα ενταχθούν οι εργαζόμενοι ανά ειδικότητα. Στην ΚΥΑ (2/39845/022 ΦΕΚ Β’ 1626 28-7-2013) ορίζετε ότι όσοι ενταχθούν στην Α’ κατηγορία αυτοί θα παίρνουν 150 ευρώ (όπως σήμερα). Όσοι ενταχθούν στη Β’ κατηγορία θα λαμβάνουν 70 ευρώ (από 150 σήμερα) Όσοι ενταχθούν στην Γ’ κατηγορία αυτοί θα λαμβάνουν 35 ευρώ (από 150 σήμερα) Με αυτό το τρόπο η πλειοψηφία βάζει πλάτη για να υποστούν νέες μειώσεις μισθών συνάδελφοι που θα ενταχθούν στις κατηγορίες Β’ ή και Γ’ (σταθμάρχες, επόπτες, ελεγκτές, ελεγκτές κομίστρου, καθαρίστριες, αποθηκάριοι κλπ) Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι συνάδελφοι μας θα χάσουν σχεδόν ακόμα έναν μισθό επιπλέον και η συνολική μείωση θα φτάσει το -30% των αποδοχών τους!!

Π Ο Σ Ο   Α Κ Ο Μ Α   Θ Α   Τ Ο Υ Σ   Α Ν Ε Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε ;;

Συνάδελφοι, ο κατήφορος της πλειοψηφίας δεν έχει σταματημό εάν δεν τον σταματήσουμε εμείς!! Στην Γ. Συνέλευση που θα καλεστεί με βάση το καταστατικό και τις 306 υπογραφές που κατατέθηκαν στις 21-2-2018  θα πρέπει να υπάρξει απαρτία και να ανατραπεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!

Είναι χαρακτηριστικό του φόβου της πλειοψηφίας ότι υπέγραψε τη ΣΣΕ (μετά από 2 ½ μήνες καθυστέρηση) την ίδια ημέρα που κατατέθηκαν οι υπογραφές για Γ.Συνέλευση!! Στην επερχόμενη Γ. Συνέλευση (μετά το ΠΑΣΧΑ) θα κριθούμε όλοι και όλες από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας και φυσικά και όσοι συνδικαλίζονται μεμονωμένα η οργανωμένα σε παρατάξεις.

Είναι μια μάχη που δεν πρέπει να λείψει κανείς!!

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών και την θέτει στη διάθεση όλων των συναδέλφων  ώστε να την αξιοποιήσουν και όλοι μαζί να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια κοινή προσπάθεια διαμόρφωσης νέας πρότασης για ΣΣΕ. Το προεδρείο αντί να ντρέπεται για το αίσχος που υπέγραψε ως ΣΣΕ θέλει να βγει και από πάνω γράφοντας διάφορες ψευτιές –Ανακοίνωση (;;) ΣΕΟΑΣΘ 22/2- ότι τάχα με υπογραφές δεν αναιρούνται αποφάσεις Γ. Συνέλευσης. Ποτέ και πουθενά δεν γράφτηκε ούτε αναφέρθηκε ότι με υπόγραφες λαμβάνονται ή καταργούνται αποφάσεις Γ. Συνελεύσεων. Η απαρτία της Γ. Συνέλευσης θα δώσει τη δυνατότητα να ανατρέψουμε την ισχύουσα ΣΣΕ που υπέγραψαν διοίκηση ΟΑΣΘ και πλειοψηφία και να ξεκινήσουμε αγώνα για ΣΣΕ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας ως εργαζόμενοι και όχι σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικα, των κυβερνήσεων και των διοικήσεων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός