ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Συνάδελφοι-σσες η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ του Α/Σ Πειραιά απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, όπως πάντα έκανε από την πρώτη μέρα της συγκρότησης της.

Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου η επιτροπή παρουσίασε σημαντική δράση.
Είμαστε οι μοναδικοί που ασχοληθήκαμε υπεύθυνα και σοβαρά με το μείζον πρόβλημα της οδού Αθηνάς. Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σειρά ανακοινώσεων ξεκινήσαμε το 2015 αλλεπάλληλες συσκέψεις με το δήμο Κορυδαλλού, την Τροχαία Κορυδαλλού και τους καταστηματάρχες της περιοχής και καταφέραμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού να πάρει απόφαση στην αρχή για κολωνάκια δεξιά και αριστερά του δρόμου και τελικά της μονοδρόμησης της οδού Αθηνάς με αντίστοιχο δρόμο αντίθετης ροής την οδό Πόντου. Αυτό το τελευταίο είναι η τελεσίδικη απόφαση του Δήμου και το μαθαίνετε πρώτη φορά από την επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ του Α/Σ Πειραιά.

Αυτή την προσπάθεια της επιτροπής προσπάθησαν να την καπηλευτούν οι «λεβέντες» της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ χωρίς ίχνος τσίπας όμως τα γεγονότα γι’αυτούς είναι αδιάψευστα.

Ακόμη η επιτροπή παρενέβη και έβγαλε ανακοίνωση που έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από τους συναδέλφους που σας καλούσε να μη δέχεστε να πιάνετε βάρδια νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ούτε να σας παραβιάζουν το διάλειμμα οι σταθμάρχες, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο το συμφωνημένο ωράριο των 7:45 ωρών.

Επίσης κάναμε παρέμβαση στην υποδιεύθυνση για να σταματήσει το φαινόμενο να πηγαίνουμε σε άλλο Α/Σ να «βγάζουμε» λεωφορείο ή να σχολάμε εκεί, ενώ η επιτροπή πρωτοστάτησε στην οργάνωση των δύο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας της ΔΑΣ στις 8 Ιούνη και 11 Ιούλη του 2017. Τότε δηλαδή που οι οδηγοί έτρωγαν ξύλο από αγανακτισμένους επιβάτες λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών και των μικροπολιτικών παιχνιδιών που έπαιζε η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ από τη μια και το ΜΕΤΑ από την άλλη σε βάρος όλων μας.

Ταυτόχρονα τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σ’ όλες τις δράσεις του ΠΑΜΕ αυτή την τριετία διεκδικώντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Συνάδελφοι-σσες οι εκλογές του συνδικάτου στις 14-15 Μάρτη του 2018 είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γιατί ίσως να είναι οι τελευταίες που γίνονται με τις Αστικές Συγκοινωνίες να βρίσκονται σε δημόσιο καθεστώς αν και τα τελευταία εφτά χρόνια λειτουργούν αποκλειστικά με κριτήριο τη σχέση κόστους-κέρδους.

Γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ του Α/Σ Πειραιά σας καλεί να μην υποκύψετε σε εκβιασμούς και μηχανισμούς βολέματος και ρουσφετιού και να ψηφίσετε μαζικά τη ΔΑΣ για να έχουμε ένα δυνατό, ταξικό, αγωνιστικό συνδικάτο των εργαζομένων, που να μάχεται πραγματικά για τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τη ζωή των εργαζομένων και όχι ένα συνδικάτο όπως είναι τώρα που το προεδρείο του καταργεί τις συνελεύσεις καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια αποδέχεται όλους τους μνημονιακούς νόμους και βάζει πλάτη να περνάει η κυβερνητική πολιτική μέσα στο κλάδο.

Συνάδελφοι-σσες μέσα στο παραβάν ο καθένας είναι μόνος του. Ο κλάδος χρειάζεται όσο γίνεται πιο δυνατή ΔΑΣ για να μπορούμε να αγωνιστούμε για τις θέσεις εργασίας μας, για τα δικαιώματα μας, για Αστικές Συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτή τη φορά ας στοχεύσετε με βάση το πραγματικό συμφέρον σας.

Αυτή τη φορά βγάζουμε συμπεράσματα από τη πείρα που έχουμε όλοι από τα λόγια και τις πράξεις (ή την έλλειψη πράξεων) όλων των παρατάξεων.

Αυτή τη φορά ψηφίζουμε ΔΑΣ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός