Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Εργατικό Τουρνουά 5×5 αφιερωμένο στην Εργατική Πρωτομαγιά



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Εργατικό Τουρνουά 5×5 αφιερωμένο στην Εργατική Πρωτομαγιά, στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνας». Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την 1η Μάη με σύνθημα «1η Μάη 2018, Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών». Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες εργαζομένων από σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου και χώρους δουλειάς.

Στόχος του τουρνουά ήταν να αναδείξει την ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό, συσπείρωση και δράση μέσα από τα συνδικάτα, τις αρετές της συλλογικότητας, της οργανωμένης δράσης, της υγιούς άμιλλας. Παράλληλα, να τιμήσει και με αυτό τον τρόπο τους αγώνες της εργατικής τάξης, την ασίγαστη πάλη κατά της εκμετάλλευσης της εργασίας. Ειδικά σήμερα οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων γίνονται ξεκαθάρισμα λογαριασμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, εμπορικών και ενεργειακών δρόμων, γεωστρατηγικών θέσεων, βγάζοντας μαχαίρια και στρατούς έτοιμους να ματοκυλήσουν τους λαούς όλης της περιοχής μας.

Οι εργαζόμενοι και όλοι οι λαοί πρέπει αποφασιστικά να δηλώσουμε:

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη! Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Καμία αλλαγή συνόρων! Ζήτω η φιλία των λαών!

Με τις παραπάνω σκέψεις οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν για την κατάκτηση του τροπαίου. Το κύπελλο κατέκτησε η ομάδα του Συνδικάτου Φαρμάκου (εκπροσωπήθηκε από εργαζόμενους της φαρμακαποθήκης ΠΡΟΣΥΦΛΑ) στην οποία και απονεμήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σ. Τάσο Τσιαπλέ. Στον τελικό επιβλήθηκαν της ομάδας του Συνδικάτου Οικοδόμων με σκορ 12-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό της διοργάνωσης η ομάδα του Συνδικάτου Οικοδόμων φτάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλά χωρίς ακόμα να κατακτήσει το έπαθλο..

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συνεχάρη και εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή και κάλεσε με την ίδια μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της πόλης να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Κ. Πλατεία, στις 10:00 π.μ.

Συγχαρητήρια στην ομάδα εργαζομένων του ΠΡΟΣΥΦΛΑ και στο Συνδικάτο Φαρμάκου και ας είναι του χρόνου για το Συνδικάτο Οικοδόμων η «τέταρτη» τυχερή και φαρμακερή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός