Μαζικότατη, πολύ μεγάλη και μαχητική η πορεία και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018



Μαζικότατη, πολύ μεγάλη και μαχητική η πορεία και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018, στην Αθήνα, όπου οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» τίμησαν αγωνιστικά την 1η του Μάη. 

Με συνθήματα όπως «Κόκκινη Πρωτομαγιά – πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή»,«Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη και η πάλη η ταξική» έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος της εργατικής τάξης ενώ εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε με ένα λαϊκορεμπέτικο τραγούδι, εμπνευσμένο από τη δράση του αγωνιζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης, την άνοιξη του 1999, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Ακολούθησε το τραγούδι για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα για την παλικαρίσια στάση της νεαρής Αχέντ Ταμίμι που σήμερα είναι φυλακισμένη στο Ισραήλ. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, η Κοινή Διακήρυξη 25 Συνδικάτων από 16 χώρες ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και χαιρετισμός τούρκικων Συνδικάτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι και ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΣΛΟΓΚΑ της Σερβίας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της Διεθνούς που τραγούδησε η χορωδία του ΠΑΜΕ και μαζί τους όλοι οι συγκεντρωμένοι. 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός