Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν με επίκεντρο τις ανάγκες τους – Απάντησαν σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και εργοδοτικό συνδικαλισμό (VIDEO – ΦΩΤΟ)



pame-apergia-30-5-70

«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων.

Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά», «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κοινωνικοί εταίροι, στων εργατών τη φτώχεια συνεταίροι» βροντοφώναξαν οι απεργοί.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Ντάλιος, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και ακολούθησε πορεία ως το Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, το οποίο «πλημμύρισε» από τους χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες.

Ιδιαίτερη στιγμή στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν το γεγονός ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν το γιγαντοπανό που είχε αναρτήσει το ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συμβολική κατάληψη στη ΓΣΕΕ όταν η πλειοψηφία της υπέγραψε τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ήταν παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοξενοδόχων, κρατούν διαδηλωτές στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, από τα χαράματα στις απεργιακές περιφρουρήσεις, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς τα Σωματεία, τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έστειλαν μήνυμα στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) που έχουν «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους. Τόνισαν ότι για τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Ο αγώνας και η πάλη με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός