ΠΑΜΕ: Για το «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης



«Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εντείνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για παραγωγή νόθων αντιπροσώπων. Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας», επισημαίνει το ΠΑΜΕ για το «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, καλώντας «όλους τους πραγματικούς αντιπροσώπους εκλεγμένους σε δευτεροβάθμια όργανα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση. Να μην επιτρέψει τη συνέχιση του εκφυλισμού και της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης που διώχνει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους από τα συνδικάτα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) βγάζει ανακοίνωση στη 1 τη νύχτα. Τέτοια αντανακλαστικά!!! Πέρασαν 700 εφαρμοστικοί νόμοι, 4 μνημόνια και κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου.

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εντείνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για παραγωγή νόθων αντιπροσώπων. Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας. Αυτό που τους πειράζει είναι η προσπάθεια αποκάλυψης της νοθείας και της μετατροπής των Εργατικών Κέντρων σε ανώνυμες εταιρείες, τους πειράζει η προσπάθεια να εκφραστούν οι εργάτες από τα δευτεροβάθμια όργανα και όχι οι εργοδότες.

Σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας και ευτελισμού προχώρησαν οι άνθρωποι της εργοδοσίας σε ένα ακόμα Εργατικό Κέντρο, αυτή τη φορά στην Κατερίνη. Εκτός της διευρυμένης νοθείας που τους εξασφαλίζει πλειοψηφίες, αποφάσισαν να μην έχουν κανένα εμπόδιο στη δράση τους ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, αποτέλεσμα, με απόφαση της απερχόμενης διοίκησης, να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ». Ένα σωματείο που οι εργάτες αποφάσισαν να τους εκπροσωπήσουν εργάτες και όχι διευθυντικά στελέχη.

Έφτασαν στο σημείο η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου να προχωρήσει σε σωρεία μηνύσεων, ακόμα και ανθρώπων που δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσέτρεξε με ανακοίνωση να καταγγείλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς, γυρνώντας την πραγματικότητα ανάποδα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εκτός ότι έχει κάνει σημαία της τον κοινωνικό εταιρισμό, την υποταγή των εργατών στις ανάγκες του κεφαλαίου, έχει πάρει υπό την προστασία της τον εργοδότη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα και ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είναι αυτός που γράφει τα πανομοιότυπα δελτία Τύπου για τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΚΕ και του Πανελλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και άλλων. Αυτά τα κελεπούρια βγάζει η Ακαδημία συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, τα οποία τα ποτίζουν με τη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού εταιρισμού, και του μίσους ενάντια στο δίκιο των εργατών.

Καλούμε όλους τους πραγματικούς αντιπροσώπους εκλεγμένους σε δευτεροβάθμια όργανα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση. Να μην επιτρέψει τη συνέχιση του εκφυλισμού και της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης, που διώχνει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους από τα συνδικάτα. Να κάνει στην άκρη μια γραφειοκρατική ελίτ, που έχει καθίσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης και παριστάνει την ηγεσία με το αζημίωτο. Να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις για συνδικαλιστικό κίνημα οργανωτή των αγώνων, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός