Δικαιολογημένος ο πανικός του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο ΕΚ Κατερίνης



Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τη στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Αναφέρει, συγκεκριμένα:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης αποφάσισε να μη συμμετάσχουν στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας» (εκλεγμένοι από το ΣΙΥΝΠ). Δηλαδή πριν ακόμη αρχίσει το συνέδριο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες νομιμοποίησης που γίνονται, απέκλεισαν ντε φάκτο τους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»!

Ένα σωματείο που οι εργάτες αποφάσισαν να τους εκπροσωπήσουν εργάτες και όχι διευθυντικά στελέχη.

Είχαν κλειδωμένες τις πόρτες εισόδου και ανακοίνωσαν ότι θα νομιμοποιήσουν μόνο όσους αντιπροσώπους θέλουν αυτοί.

Μετά την αποφασιστική και μαζική απάντηση των εργαζομένων της Κατερίνης εξελίχθηκε ένα σόου λιποθυμίας ενός αντιπροσώπου τους. Και εκεί όμως αρνήθηκαν ακόμη και την εθελοντική προσφορά συναδέλφου γιατρού να τον εξετάσει επιτόπου (γιατί άραγε!!!).

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυτήν την παρωδία, επιστράτευσαν τις μηνύσεις με την προσφυγή στην Αστυνομία.

Και ναι συνάδελφοι, μας φοβούνται, μας φοβούνται πολύ. Ο πανικός τους είναι δικαιολογημένος.

Φοβούνται την άνοδο του ταξικού κινήματος .

Φοβούνται, η εργοδοσία και τα τσιράκια τους, και «καίγονται» να μην υπάρξει αντιπροσώπευση των ταξικών δυνάμεων στις διοικήσεις Εργατικών Κέντρων.

Φοβούνται και σκηνοθετούν επεισόδια με τσιρίδες και φωνές κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς.

Φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι εμείς οι εργάτες έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας αποκλείσουν.

Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας. Αυτό που τους πειράζει είναι η προσπάθεια αποκάλυψης της νοθείας και της μετατροπής των Εργατικών Κέντρων σε ανώνυμες εταιρείες, τους πειράζει η προσπάθεια να εκφραστούν οι εργάτες από τα δευτεροβάθμια όργανα και όχι οι εργοδότες.

Συνάδελφοι, δεν θα τους περάσει.

Ξεχνούν ότι τέτοιες λυσσαλέες επιθέσεις ατσαλώνουν το ταξικό κίνημα, τους αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη, ώστε να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.

Να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες, να συμμετέχουμε μαζικά στα σωματεία, ώστε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς προς όφελός μας.

Να ζητάμε και το αδύνατο γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, κερδίζεται…».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός