ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Όχι στο νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου» – Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου των Συνδικάτων



«Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν την κυβερνητική απάτη και να δυναμώσουν την πάλη τους για κατάργηση του νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου», όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που είναι η πρόταση 530 συνδικάτων», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου με αφορμή τη ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας με την οποία ενεργοποιείται απ’ την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση).

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Πίσω από την κυβερνητική κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με Υπουργική Απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται ότι ακόμη κι αν δοθούν ορισμένα ψίχουλα – πρόκληση στους εργαζόμενους, για προεκλογική χρήση, η αντεργατική νομοθεσία «θα ζει και θα βασιλεύει».

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης, δηλώνει δικαιωμένος για αυτήν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση της πολιτικής σε βάρος του λαού».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός