Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για τα οικονομικά των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών



Σε παρέμβασή του το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για τα οικονομικά των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών αναφέρει τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μας. Ζούμε καθημερινά με το άγχος και την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουμε, για να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις οικονομικές απαιτήσεις, πόσο μάλλον για την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων.

Απαιτήσεις που μεγαλώνουν όσο η εργατική πάλη οργανώνεται και διεξάγεται κάτω από όλο και πιο σύνθετες συνθήκες και κάθε λογής εμπόδια -άμεσα και έμμεσα- που βάζει η εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό.

Σε αυτές τις συνθήκες η οικονομική πίεση που δέχονται τα ταξικά συνδικάτα μεγαλώνει, σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ενισχύονται με πολλούς τρόπους από την εργοδοσία και το κράτος της, προκειμένου να προωθούν με διάφορα μέσα την πολιτική τους.

Η ΓΣΕΕ έχει μηνιαία απόδοση από τον ΟΑΕΔ πάνω από 400.000 ευρώ, έχει τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 7.000.000 ευρώ (στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2017), εκτός των ποσών που διαχειρίζεται από ινστιτούτα, όπως το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ και τα διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται μέσα από αυτά, ενώ κάτω οι οργανώσεις δεν μπορούν να βγάλουν ούτε ανακοίνωση στον κλάδο τους.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ έθεσαν, σε προηγούμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, το ζήτημα της απόδοσης από τη ΓΣΕΕ απευθείας στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέρους των χρημάτων που αυτή εισπράττει από τον ΟΑΕΔ.

Για το ΠΑΜΕ, η διεκδίκηση των χρημάτων που αποδίδονται μέσω του ΟΑΕΔ και τα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν, για να λειτουργούν τα συνδικάτα τους, είναι αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της παρέμβασής του και της μάχης που δίνει μέσα στο εργατικό κίνημα.

Δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν, αυτών που δικαιούνται τα συνδικάτα, αυτών που, τελικά, ανήκουν στους ίδιους τους εργαζόμενους!»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός