Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Δελτίο τύπου της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ΜεταφορώνΠαράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, για τα οξυμένα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 30 Οκτώβρη η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ μαζί με εκπροσώπους άλλους φορέων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ν. Μαυραγάνη, στον οποίο κατέθεσε σχετικό ψήφισμα.
Καταγγέλθηκε η πολιτική που συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων και συνεπάγεται το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.
Αναφέρθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των οδηγών που τσακίζονται στο τιμόνι των σαράβαλων οχημάτων, των τεχνιτών που δουλεύουν σε άθλιες υποδομές ακόμα και στο ύπαιθρο χωρίς πολλές φορές ατομικά μέσα προστασίας.
Κατήγγειλαν τις δύσκολες, ανθυγιεινές και συχνά επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους στο δίκτυο της σταθερής τροχιάς.
Απαίτησαν την κατάργηση του πρόσφατου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά και των προηγούμενων που προωθούν την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και ανοίγουν τον δρόμο στην ολοκληρωτική εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, ζητώντας ταυτόχρονα την απομάκρυνση των εργολάβων που ήδη δραστηριοποιούνται σε εργασίες Μ.Μ.Μ του ομίλου Ο.Α.Σ.Α.
Κατήγγειλαν την μη εφαρμογή της Σ.Σ.Ε και τον εμπαιγμό των διοικήσεων ΣΤΑ.ΣΥ και Ο.ΣΥ απέναντι στους εργαζομενους, ζητώντας άμεση υπογραφή νέας με πραγματικές αυξήσεις με επανάκτηση όλων των απωλειών.
Αναφέρθηκαν στην καθημερινή ταλαιπωρία του λαού από την προβληματική εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης σε όλο το σύστημα σταθερής και οδικής συγκοινωνίας.
Κατήγγειλαν επίσης την επιλεκτική επιχορήγηση στις ιδιωτικές εταιρείες και όχι στην «κρατική» αστική συγκοινωνία.
Προέβαλαν αιτήματα για κρατική, φθηνή, συχνή, αξιόπιστη, ασφαλή συγκοινωνία στην υπηρεσία του λαού και όχι για τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου.
 Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
 Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
 Επέκταση του κρατικού συγκοινωνιακού δικτύου σε όλο το νομό Αττικής.
 Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.
Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε το σύνολο της αντιλαϊκής νομοθεσίας, μιλώντας για συμβατικές υποχρεώσεις προς την ΕΕ, ενώ προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου, δηλώνοντας άγνοια (!) για ζητήματα όπως η έλλειψη ανταλλακτικών ή για την πρόσφατη πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου γιατί συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη απεργία..

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΑΘΗΝΑ 31/10/2018

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 722317Συνολικές αναγνώσεις:
  • 92Αναγνώσεις σήμερα:
  • 331851Συνολικοί επισκέπτες:
  • 66Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ