ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18-12 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.



 

  Συνάδελφοι-σσες, άλλος ένας σκληρά ταξικός -υπέρ του κεφαλαίου- προϋπολογισμός που θα επιφέρει παραπέρα ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, θα ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την Τρίτη 18/12 

Οι 25.000 πλειστηριασμοί μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα στοιχείο που από μόνο του πρέπει να ξεσηκώσει κάθε εργαζόμενο-άνεργο-συνταξιούχο ενάντια στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα, υπάρχουν και συνάδελφοι μας που δεν μπορούν πλέον μετά τις μειώσεις μισθών να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

Αυτό το Δεκέμβρη θα αντιληφθούμε στην πράξη το αποτέλεσμα των αποφάσεων μας καθώς θα κάνουμε Χριστούγεννα μόνο με τα ψίχουλα της δωροεπιταγής καθώς ο υπόλοιπος μισθός θα καταναλωθεί στις διάφορες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις.

Το συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια της απεργίας στις 28-12 που με επιτυχία έδωσε το ΠΑΜΕ.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού –ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ)- την υπονόμευσαν.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο χώρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ όπου σε Δ.Σ. πριν την απεργία ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΚΕ) και ΑΝΑΤΡΟΠΉ (ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν στάση εργασίας ενώ οι «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις ΔΡΟΜΕΑΣ και ΕΣΥΣ πρότειναν 24ωρη Απεργία ομως την ημέρα της απεργίας στελέχη τους στο Δ.Σ. εμφανίστηκαν στα αμαξοστάσια με τη στολή εργασίας του οδηγού για να παραλάβουν λεωφορείο και να εργαστούν!!   Τέτοια συνέπεια λόγων και έργων!!!!!

Στην αντίπερα όχθη συνάδελφοι από τη ΔΑΣ έκαναν πράξη την απόφαση τους και απήργησαν!!

Με τέτοιες  συνδικαλιστικές δυνάμεις σε προεδρείο και αντιπολίτευση ο κατήφορος θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία από το τελευταίο Δ.Σ.

-Συζητάνε για δωροεπιταγή Χριστουγέννων -δηλ. για ψίχουλα ελεημοσύνης- και καταγγέλλουν σε ανακοίνωση τους (ο ΔΡΟΜΕΑΣ) το προεδρείο για ξεπούλημα των δώρων με την τελευταία ΣΣΕ ενώ οι ίδιοι σε ανακοίνωση τους  (αρ. πρωτ 006 17/3/18) εκθειάζουν τη ΣΣΕ που πρότεινε ο Υπουργός Μεταφορών η οποία πατάει στο νόμο 4354 δηλ. στο Ενιαίο Μισθολόγιο που με τη σειρά του κονιορτοποιεί το 13ο και 14ο μισθό!!!

-Γίνονται αναλύσεις (η Ε.ΣΥΣ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση) για το πως θα πρέπει να πληρώνετε η υπερωρία και μάλιστα έχει κατατεθεί και αγωγή από την πλειοψηφία.

Μα το ζήτημα είναι να μην δουλεύουμε καθόλου υπερωρία και όχι να την πληρωνόμαστε καλύτερα.

Δηλ. αν τα 4 ευρώ την ώρα αυξηθούν π.χ. σε 7 ευρώ λύνουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα;;;

Αυτό είναι σκέτη εξαπάτηση και στάχτη στα μάτια ότι δήθεν κάποιοι «δίνουν τη μάχη» οι εργαζόμενοι να «κερδίσουν κάτι» ενώ θα συνεχίζουν να δουλεύουν τζάμπα για την επιχείρηση!!

Συνάδελφοι-σσες, η επίθεση της κυβέρνησης θα συνεχιστεί συνεπικουρούμενη από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας με σεκόντο από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Η μόνη λύση είναι η συσπείρωση και ο αγώνας σε ταξική διεκδικητική κατεύθυνση με τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.

Όσο αυτό δεν προχωράει θα μετράμε ήττες, θα εισπράττουμε κοροϊδία και ψέματα, και θα αρκούμαστε σε ψίχουλα όπως οι δωροεπιταγές αντί να διεκδικούμε με ΑΓΩΝΕΣ την επαναφορά των μισθών μας!

Καλούμε όσους δεν εργάζονται την Τρίτη 18-12 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε:

 

ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ και ανθρώπινα ωράρια εργασίας

Σύνταξη μετά από 30 χρόνια εργασίας για τα ΒΑΕ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Ενιαίος Κρατικός Φορέας Συγκοινωνιών που θα λειτουργεί με βάση της ανάγκες του λαού

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-12 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός