ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΑ ΒΑΣΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 14/05/2014

Συνάδελφοι-σσες
Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε με ανακοίνωση για να απαντήσουμε στη βρώμικη επίθεση που δεχόμαστε απ’το συνδυασμό ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ. Στην ανακοίνωση τους με τίτλο ’’ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ να τα δουλέψουν οι εργαζόμενοι’’…!! ( που παραπέμπουν άραγε;) και αφού κάνουν ανάλυση κερδοφορίας των τουριστικών γραμμών,αφού υποτιμούν το πάντα επίκαιρο περιεχόμενο της πρωτομαγιάτικης απεργίας κάνοντας λόγο για ‘’επαναστατόσημα μισά και ολόκληρα’’, καταλήγουν εκεί που στόχευαν απ’την αρχή μιλώντας για τον Α’αντιπρόεδρο που ’διαδίδει τον κομμουνισμό στην Αν. Αττική.’’Στο πρόσωπο του Γιάννη Κιούση υποψήφιου περιφεριακού σύμβουλου θέλουν να απαξιώσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ομολογώντας πως η ακομματοσύνη τους είναι υποκριτική και στοχεύει στο να μην εκφραστεί η ριζοσπαστική αντίθεση των εργαζομένων στα όσα βιώνουν, τόσο μέσα από την πύλη στο κίνημα δηλαδή, όσο και έξω απ’την πύλη στην κάλπη.
Ο κομμουνισμός δεν διδάσκεται, εναπόκειται στο λαό να αποφασίσει αν θέλει να ψηλώσει την πάλη του μέχρι την οριστική κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης.
Ο συνδυασμός ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ όμως τι διαδίδει;

  • Αναξιοπιστία όπως αποδεικνύει η στάση τους στο ΔΣ για την πρωτομαγιά όπου ο συνδικαλιστής τους Π. Σκοκέας ψήφισε 24ωρη (ολόκληρο επαναστατόσημο) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του συνδυασμού έκανε στάση εργασίας, υλοποιώντας μάλλον το σύνθημα της ανακοίνωσης τους «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» βγήκαν στους δρόμους αλλά με τα λεωφορεία τους!!!
  • Ο συνδικαλιστής τους δεν εμφανίστηκε ούτε στην περιφρούρηση στο Α/Σ Πειραιά όπως συνηθίζει πότε πότε να εμφανίζεται.

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη οι ζόρικοι συνεχίζουν..’’ έγραφε στην εφημερίδα του συνδικάτου ο τότε οργ.γραμματέας Π.Σκοκέας μετά την εξαήμερη απεργία τον Γενάρη του 13. Λόγια κοινά, λόγια κενά που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχη πράξη.Εκτός αν ως ζόρικη συνέχεια εννοούν τις συνεχείς καταγγελίες για το ΚΕΑ, και τις υπόνοιες για ρεμούλες χωρίς όμως να προσκομίζουν αποδείξεις.

  • Η τακτική τους άλλα ψηφίζω στο ΔΣ, άλλα κάνω στην πράξη επιβεβαιώνουν πως αποτελούν τα «ακομμάτιστα δεκανίκια» των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ξέρουν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων.

Η καθολική επιτυχία της απεργίας την 1η Μάη με ακινητοποιημένα τα λεωφορεία στα Α/Σ θα ήταν η καλύτερη απάντηση του κλάδου σε όσους επιβουλεύονται το κρατικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκοινωνίας και προσπαθούν να το περάσουν σε ιδιώτες κομμάτι κομμάτι. Οι επιτροπές ΠΑΜΕ έδωσαν μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με εξορμήσεις στα Α/Σ, με περιοδείες σε αφετηρίες, με εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.Το προηγούμενο διάστημα κάναμε παρεμβάσεις για τα καθημερινά προβλήματα και θα τις συνεχίσουμε,κινητοποιηθήκαμε από κοινού με άλλα σωματεία και λαικές επιτροπές με βασικό αίτημα την αύξηση του συγκοινωνιακού έργου.

Αυτή τη συνεπή αγωνιστική στάση προσπαθούν να βρωμίσουν μη τυχόν και εμπνεύσει εργαζόμενους που βιώνουν στο πετσί τους το άδικο, να αποτινάξουν εκφοβισμούς και κάλπικα διλήμματα, και να συμπορευθούν με τις δυνάμεις που αγωνίζονται, είτε αφορά το χώρο δουλειάς με το ΠΑΜΕ, είτε με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην κάλπη που εναντιώνονται σε όσους θέλουν να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ, περιφέρειες και δήμους που λειτουργούν με την περιβόητη ανταποδοτικότητα. Δηλαδή το χέρι μονίμως στην τσέπη να πληρώνεις για κάθε αυτονόητη υπηρεσία – κοινωνικό αγαθό που μας το πασάρουν για χρυσό εμπόρευμα. Σ’αυτήν την υπόθεση μέλη της ΔΑΣ στρατεύονται ως υποψήφιοι με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να αναδειχτούν μέσα από τις κάλπες συσχετισμοί ευνοϊκοί για το λαϊκό κίνημα.

ΥΓ1. Ο συνδυασμός ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ακόμα δεν έχουν γνωστοποιήσει στον κλάδο το διεκδικητικό τους πλαίσιο για υπογραφή ΣΣΕ παρόλο που επανειλλημένα τους το ζητάμε…
ΥΓ2. Ο συνδυασμός ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ακόμα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ ενός κρατικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος της συγκοινωνίας που θα λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του λαού.

ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΣΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός