Στη μάχη για Συνέδριο χωρίς παρεμβάσεις από την εργοδοσία και μπράβους της πλειοψηφίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Τη μάχη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας, αλλά και χωρίς μπράβους από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, δίνουν από το πρωί Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, από το πρωί δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι από σωματεία όλης της χώρας, βρίσκονται στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, προστατεύοντας παράλληλα και τη διαδικασία από τον εκφυλισμό.

Το «κερασάκι στην τούρτα» του εκφυλισμού έβαλε η παρουσία ένοπλων μπράβων μέσα στο χώρο του Συνεδρίου, που έπαιρναν «οδηγίες» από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ανάμεσα στους μπράβους, που οι εργαζόμενοι πέταξαν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, διαπιστώθηκε πως υπήρχε και ένας που έφερε γκλομπ και όπλο. Ενώ οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν τόλμησαν να απλώσουν χέρι και να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ.

Ακραία προσβολή προς τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους «βγαίνει το λάδι» στους χώρους δουλειάς για 300 και 400 ευρώ, χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας να οργανώσει Συνέδριο με «προστασία», ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους, κατήγγειλε επίσης τις συναλλαγές που «δίνουν και παίρνουν» ανάμεσα στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Έτσι, με «κεντρική συμφωνία», η ΔΑΚΕ σχεδιάζει να στηρίξει στην Ομοσπονδία τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, για ανταλλάγματα σε πόστα και καρέκλες.

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:

1. Το Ξενοδοχείο «Novotel» έχει γεμίσει με μπράβους, «φουσκωτούς» από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.

2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.

3. Οι εργοδότες – συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».

«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», ήταν η απάντηση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, απαιτώντας να αποχωρήσουν μπράβοι, σεκιουριτάδες και φουσκωτοί.

Παράλληλα, έξω από το ξενοδοχείο, εργαζόμενοι και σωματεία συγκεντρώθηκαν, απαιτώντας: «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Πάντως, πριν από λίγο, στο χώρο του Συνεδρίου, μπήκαν σύνεδροι της ΔΑΣ ντυμένοι με στολές μαϊμούδων, σατιρίζοντας την απόπειρα διαπίστευσης διευθυντικών στελεχών ως συνέδρων από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός