Η απεργιακή συγκέντρωση στο Λαύριο (ΦΩΤΟ)



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Στην έναρξη της συγκέντρωσης έγινε κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Ανδριάνα Γκέκα, εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Λαυρεωτικής (μέλος της ΟΓΕ), τον Γιάννη Μαλινάκη, πρόεδρο των ΕΒΕ Λαυρεωτικής και την Δήμητρα Χασιώτη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Στη συνέχεια απαγγέλθηκε η απολογία του Σπάις από την Διονυσία Δυβολή και την Χριστίνα Μεντή. Ο Λεωνίδας Ανανιάδης διάβασε σύντομο χρονικό της απεργίας των Μεταλλωρύχων του 1929. Ο Λευτέρης Ζαρίφης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, μετέφερε την εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ενώ ο Δαμασκηνός Μεντής, πρόεδρος του ΕΚΛΑΑ, έκανε την κεντρική ομιλία.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία πέρασε από το Άγαλμα της μάνας του Μακρονησιώτη, όπου κατατέθηκαν γαρίφαλα.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός