Βρώμικη επίθεση με αισχρά ψέματα και αντικομμουνισμό από τη συνδικαλιστική μαφία σε βάρος των ταξικών δυνάμεων (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Σε μια βρώμικη και αήθη επίθεση με αισχρά ψεύδη και αντικομμουνισμό κατέφυγε για μια ακόμη φορά η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε βάρος των δυνάμεων της «Εργατικής Ενότητας» στο ΕΚΘ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την οικονομία, αλλά και για ενημέρωση για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ από κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιάννη Παναγόπουλο, στην οποία δεν είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, μέλη της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του προέδρου του, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, αλλά και όλων των «πρωτοπαλίκαρων» της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και της νοθείας στα πρόσφατα συνέδρια της Συνομοσπονδίας, επιστρατεύοντας μεθόδους και τακτικές γηπέδου, επιχείρησαν να εμποδίσουν, εκλεγμένα με τις ταξικές δυνάμεις, μέλη διοικήσεων σωματείων, του ΕΚΘ και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, καθώς και τον Κυριάκο Τσιαούση, πρόεδρο του ΣΕΤΕΠΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, εκλεγμένο με την «Εργατική Ενότητα» να παρέμβουν στην εκδήλωση. Και αυτό βέβαια για να μην αποκαλυφθεί η σαπίλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ο ρόλος του ως «πέμπτης φάλαγγας» στις γραμμές του εργατικού κινήματος.

Ωστόσο, παρά τη βρώμικη επίθεση και τον αντικομμουνισμό σε βάρος των ταξικών δυνάμεων, ο Κυριάκος Τσιαούσης, πραγματοποίησε την παρέμβασή του. (Δείτε εδώ σε video σχετικό απόσπασμα).

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη δεν συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων παρά μόνο ο μηχανισμός της σαπίλας του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η παρέμβαση του Κ. Τσιαούση στη σύσκεψη

Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Τσιαούσης ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους της πόλης μας να έρχεται εδώ ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας προκειμένου να κάνει για άλλη μια φορά θολές αναλύσεις, την ίδια μέρα που τα δικαστήρια έβγαλαν άλλη μια απόφαση σε βάρος των πρακτικών σας στο οργανωμένο κίνημα.

Τα αστικά δικαστήρια λοιπόν επιβεβαιώνουν τις αδιαμφισβήτητες καταγγελίες που οι ταξικές δυνάμεις έχουν κάνει σχετικά με τις νοθείες και την άμεση παρέμβαση των εργοδοτών στην ΟΙΥΕ, με πρώτη και κύρια ευθύνη του μεγαλοεργοδότη Καραγεωργόπουλου, αλλά και της ομάδας Βασιλόπουλου που βίασαν κυριολεκτικά τις αρχές λειτουργίας του κινήματος μέσα από εργοδοτικούς μηχανισμούς και εκβιασμούς εργαζομένων προκειμένου να διατηρήσουν πλασματικούς συσχετισμούς δυνάμεων.

Και έρχεται σήμερα να μιλήσει το ακριβοπληρωμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που έβαλε πλάτη, ο ίδιος έβαλε πλάτη για να περάσουν τα μνημόνια και όλα τα μέτρα που σάρωσαν τις ζωές των εργαζομένων και τις κατακτήσεις του κινήματος. Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας, που πριν από λίγες μέρες ζητούσε από τους χρυσοπληρωμένους εργατοπατέρες της ΕΕ να παρέμβουν για άλλη μια φορά στα εσωτερικά του κινήματος στην Ελλάδα, με ψεύτικες και προβοκατόρικες καταγγελίες. Ο άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως «πρόεδρος» μιας πλειοψηφίας που διασφαλίζεται ξυλοφορτώνοντας εργάτες, με ΜΑΤ και πληρωμένους μπράβους, με χρυσαυγίτικες τακτικές και με νοθείες όπως αυτές που αποδείχτηκαν και στην ΟΙΥΕ και που γίναμε όλοι μάρτυρες στα υποτιθέμενα συνέδρια της ΓΣΕΕ.

Βέβαια, το κατά πόσο ισχύουν τέτοιου είδους πλειοψηφίες φάνηκε ξεκάθαρα από την ανυπαρξία σας σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, φάνηκε και φαίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς. Ακόμα και οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις απέδειξαν για άλλη μια φορά πως σε ό,τι έχει να κάνει με την οργάνωση του αγώνα σχετικά με τις ανησυχίες και τις ανάγκες των εργαζομένων όχι πλειοψηφίες δεν είστε, αλλά κατοχυρωθήκατε ως οι πουθενάδες του κινήματος.

Και ακόμα χειρότερα από πουθενάδες είστε οι σταθεροί και συνεχείς υπονομευτές. Αν είχατε έστω και λίγη «ταξική τσίπα» θα ντρεπόσασταν να είστε σήμερα εδώ την ίδια ώρα που μαζί με τη τοπική συνδικαλιστική μαφιόζικη φαμίλια του Τσαραμπουλίδη δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα. Δεν βάλατε ούτε καν την υπογραφή σας προκειμένου να κατοχυρώσετε έστω και τυπικά τον δίκαιο αγώνα εργαζομένων σε μια σειρά χώρους όπως στα ΕΛΠΕ και στην Τράπεζα Πειραιώς που έγιναν και γίνονται για σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια.

Αν δεν ήταν τόσο βρώμικος και τόσο επικίνδυνος ο ρόλος σας, θα αρκούσαν οι λέξεις «άξιος ο μισθός σας». Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα μας βρίσκετε συνεχώς απέναντί σας. Να το πάρετε και εσείς και τα αφεντικά σας χαμπάρι. Οι οργανωμένοι εργάτες, οι πραγματικοί εργάτες, όχι μόνο θα κλιμακώσουν τη δράση τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα απαλλαχτούν μια και έξω και από εσάς και από όλα τα τσιράκια της εργοδοσίας. Σε αυτήν την προσπάθεια φυσικά δεν περισσεύει κανένας ούτε ακόμη και καλοπροαίρετοι συνάδελφοι που μέχρι χτες σας άκουγαν, αλλά έχουν βγάλει και οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός