ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στους χώρους δουλειάς με αφορμή τις δικαστικές διεκδικήσεις με κατηγορίες εκατέρωθεν περί επιτυχίας ή αποτυχίας των διεκδικήσεων αυτών, την επιλογή του δικηγόρου, με τη νομική οδό ως μοναδικό τρόπο διεκδίκησης.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου.

Διαφωνήσαμε ως μοναδική μορφή πάλης για την διεκδίκηση της ανάκτησης των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων να είναι μόνο αυτή της δικαστικής οδού.
Αυτή την θέση βάλαμε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του κλάδου.
Δεν απαγορεύσαμε ούτε, σταματήσαμε κανένα συνάδελφο ή συναδέλφισα να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες, όπως δεν σταματήσαμε τη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν οι πλειοψηφίες των σωματείων.

Από την πρώτη στιγμή όμως καλέσαμε τον κλάδο να μην αποδεχτεί να πληρώσει για την κρίση ούτε ένα ευρώ, να μη νομιμοποιήσει τις μειώσεις των μισθών και των δικαιωμάτων του, που τσακίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του.
Καλέσαμε τον κλάδο σε οργάνωση και πάλη για να μην εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, να μην τσακιστούν τα δικαιώματα του, να μη δεχτεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας που περιέχουν πλασματικές υπερωρίες, ελαστικότητα στις αναπαύσεις, αμφισβήτηση του πενθημέρου, να πει όχι στην εντατικοποίηση μέσα στη βάρδια, στα δρομολόγια, στους λάκκους. Να μη νομιμοποιήσει την υπογραφή που έχουν βάλει οι πλειοψηφίες του χώρου σε αυτές τις Σ.Σ.Ε.

Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ολοκληρώνει το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (που έταξε ελπίδα και έβγαλε λεπίδα) απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, στους μισθούς τους, στο συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια από γνωστούς προβοκάτορες του χώρου, με προβοκατόρικες ενέργειες που αφορούν τα οικονομικά του συνδικάτου στην κατεύθυνση να δυναμιτίσουν ακόμη και αυτή την υποτυπώδη λειτουργία και ρόλο του συνδικάτου.

Έχουν τεράστια ευθύνη η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ που ακόμα μια φορά αφήνουν και ξετυλίγεται σαν κουβάρι ξανά και ξανά τα περί τρύπας στο ταμείο για ατασθαλίες και λοιπές λαμογιές. Αφήνουν δηλαδή ξανά να σέρνεται στους χώρους δουλειάς μια ευθεία επίθεση στο συνδικάτο. Για μία ακόμα φορά βοηθούν στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

Αφήνουν συγκεκριμένους ανθρώπους να κάνουν περίγελο το συνδικάτο.
Την πρώτη όμως ευθύνη την έχει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΤΑ που καλύπτει (εάν δεν καθοδηγεί) τα συγκεκριμένα άτομα που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του και κάποιοι εκλέχτηκαν σε όργανα. Είναι προσπάθεια που αποπροσανατολίζει για να στρέψει ξανά το βλέμμα ο εργαζόμενος σε «λαμόγια» σε «φάγωμα χρημάτων» και αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό κλέφτη, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την διοίκηση, την τωρινή και τις προηγούμενες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα στους χώρους δουλειάς, για να μη φτάσουμε στο σημείο να πλακωνόμαστε στο ξύλο για το αν ο ένας πήρε 20 χιλιάρικα (αλλά τώρα του κρατάνε ορισμένα για φόρους με διάφορα τεχνάσματα), για να μην απειλούν οι μεν τους δε ότι θα τους τα πάρει πίσω η εταιρεία, για να μην διαμαρτύρονται αυτοί που δεν έχει κριθεί ακόμα η υπόθεση τους, για να σταματήσουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης ότι αν δώσει η εταιρία τα κλεμμένα θα κλείσει, αλλά όλοι μαζί να πάψουμε να βλέπουμε την ατομική βόλεψή μας και μέσα από την ατομική ευθύνη που έχουμε απέναντι στις οικογένειές μας να οργανώσουμε πραγματικά εστίες αντίστασης και πάλης. Να σηκώσουμε συλλογικά τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε είδους εκφραστές και υποστηρικτές της ώστε όλα αυτά τα κλεμμένα της δεκαετίας να επιστρέψουν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Γενική συνέλευση λοιπόν εδώ και τώρα και αν πραγματικά οι κύριοι και οι καθοδηγητές τους θεωρούν ότι πρέπει να μπει εισαγγελέας για τα οικονομικά να τον καλέσουν.

Οι κουβέντες, το βρισίδι, οι δολοπλοκίες στους χώρους δουλειάς, οι φτηνιάρικες κατηγορίες ενάντια σε πρόσωπα, σε συνδικαλιστές, να σταματήσουν εδώ .
Η συνέχιση αυτών των ενεργειών είναι η καλύτερη υπηρεσία στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νόμου- τερατούργημα που καταργεί τις Σ.Σ.Ε και προσπαθεί να βάλει λουκέτο στα συνδικάτα.

Η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ αστικών συγκοινωνιών αναλαμβάνει πρωτοβουλία κινήσεων σε όλο τον κλάδο για τις συνθήκες δουλειάς, την εφαρμογή άρθρων της Σ.Σ.Ε, για την εντατικοποίηση της δουλειάς.
-Για το γάλα, για τα σπασμένα καθίσματα, για τα καραφλά λάστιχα, για τα οχήματα βάρκες.
-Για εργαλεία, ανταλλακτικά και χώρους υγιεινούς και ασφαλείς στα συνεργεία.
-Για συγκοινωνία στην υπηρεσία του λαού, φθηνή, συχνή, αξιόπιστη και ασφαλή.
-Για μία εταιρεία στην αστική συγκοινωνία και ένα συνδικάτο.
-Για οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός