ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΑΘΗΝΑ 23/10/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι – σσες,

Άξιοι συγχαρητηρίων  είναι οι συνάδελφοί μας που με υπεύθυνο επαγγελματισμό διαχειρίστηκαν την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην γραμμή 2 από βλάβη συρμού 3ης γενιάς.
Το ίδιο γεγονός όμως, καταδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης για την μείωση του προσωπικού.

Τούτες τις ημέρες έχουν ενταθεί οι διεργασίες για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε στη ΣΤΑΣΥ. Πολύ κουβέντα γίνεται για το τι θα περιλαμβάνει και ποιο σωματείο έχει δικαίωμα υπογραφής. Η πείρα της ζωής έχει δείξει ότι, οι πλειοψηφίες σε όλο το σύστημα του ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ) κινούμενες σε κυβερνητικό – εργοδοτικό δρόμο ¨διαπραγματεύονται¨ πάνω σε προαπαιτούμενα που ορίζονται απ’ τους αντεργατικούς νόμους, δηλαδή εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου – πτωχολογίου.

Αυτό που παζαρεύουν  τις τελευταίες ημέρες είναι ποια ψίχουλα θα παρουσιάσουν για επιτυχία στον κλάδο.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε της ΟΣΥ.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ αστικών συγκοινωνιών έχουμε διαχωρίσει την θέση μας περί Σ.Σ.Ε σε όλο τον όμιλο του ΟΑΣΑ. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης, αναλυτικά επεξεργασμένο, για όλους τους εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση η όποια συμφωνία για Σ.Σ.Ε πρέπει να περάσει από γενικές συνελεύσεις των σωματείων για συζήτηση κι έγκριση ή απόρριψη από τους εργαζόμενους.

Γενικές συνελεύσεις όμως πραγματικές, μαζικές, σωστά οργανωμένες, με απαρτία, με ζωντανό διάλογο, δίνοντας βήμα πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους.

Δε νοούνται γενικές συνελεύσεις άμαζες, χωρίς απαρτία, χωρίς ομιλητές, με διαδικασίες μπάχαλου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκλογοαπολογιστικές όπως στην πρόσφατη του ΣΕΛΜΑ, χωρίς να γίνεται Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, χωρίς κάλπη, χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο.

Αυτές οι διαδικασίες πέραν του ότι είναι αίολες απέναντι στην κυβέρνηση και στην διοίκηση αλλά και σε κάθε «υπερασπιστή» της «νομιμότητας» (ιδιαίτερα τώρα που στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι τα συνδικάτα κι η συνδικαλιστική δράση), είναι και εκφυλιστικές, σπέρνουν απογοήτευση στους εργαζόμενους, γίνονται αντίπαλος της ενότητας και της δράσης των εργαζομένων, όταν μάλιστα όλα αυτά συνοδεύονται με μεγάλα λόγια αντιμνημονιακού περιεχομένου μένοντας κούφια όμως χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων.

Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε για την πράξη και όχι για τα λόγια.   

Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 και ώρα 12.00 στο Σύνταγμα!

Καλούμε για μία ακόμα φορά τα Σωματεία του χώρου

ΟΑΣΑ – ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ

να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο.

 

 Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός