ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11/14



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ122/11/14

27 ΝΟΕΜΒΡΗ  24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών έγκαιρα ζήτησε από ΟΛΑ τα σωματεία του χώρου να συνεδριάσουν τα Δ.Σ και να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις για να πάρουν απόφαση συμμετοχής με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ, ημέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε – Α.Δ.Ε.Δ.Υ .

Δυστυχώς ο μήνας έχει 21 και κανένα σωματείο δεν έχει πάρει απόφαση.

Η νέα επίθεση της Κυβέρνησης φέρνει κύμα αντεργατικών μέτρων σε ασφαλιστικό, μισθοδοσία, συνδικαλιστική δράση, εργασιακές σχέσεις, Σ.Σ.Ε .

Αυτά τα μέτρα αν περάσουν θα δημιουργήσουν μειώσεις μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , κατάργηση του βαρύ – ανθυγιεινού στον κλάδο, ελαστικά ωράρια, περικοπή δικαιωμάτων σε κανονικές άδειες, αναπαύσεις.

Η επίθεση αυτή υπαγορεύει ΑΜΕΣΗ και δυναμική απάντηση από το σύνολο της εργατικής τάξης. Το Μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην 1η Νοέμβρη δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργάτες.

Η απεργία της 27ης Νοέμβρη είναι ο επόμενος σταθμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, όμως υπονομεύεται συστηματικά από τις πλειοψηφίες των σωματείων.

Υπονομεύεται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο ΟΑΣΑ και στους τεχνίτες Ο.ΣΥ, στα σωματεία του ΤΡΑΜ. Στο όνομα να μεταφέρουμε τους διαδηλωτές!!! Υπονομεύεται στην Ένωση ΗΛΠΑΠ αφού «περιμένουν ακόμα» τι θα αποφασίσει το Συνδικάτο.

Υπονομεύεται και από τις δυνάμεις εκείνες που τάχα αντιπολιτεύονται την κυβερνητική πολιτική, όπως στην ένωση ΗΣΑΠ που την πλειοψηφία έχουν δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) [επειδή ως αντιμνημονιακοί υπέγραψαν σύμβαση με όρους μνημονίου και δεν υπάρχει λόγος για να γίνει απεργία] αλλά και οι δυνάμεις της Ανταρσύα (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΛΜΑ) που δεν μπορούν τάχα να πάρουν απόφαση γιατί πάνε για εκλογές.
Φαιδρές δικαιολογίες από όλες τις πλευρές που συγκλίνουν στην άποψη οι συγκοινωνίες να λειτουργούν κανονικά την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ είναι υπόθεση των εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ προσπερνώντας τις πλειοψηφίες των σωματείων.

Δεν θα μάθουμε (όπως θέλουν) να ζούμε με ψίχουλα και τροφεία αντί για μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ & ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11.00 !

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός