ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



16-5-2022

Συνάδελφοι, σες
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους.
Tώρα είναι η ώρα να δώσουμε μαζική, μαχητική, αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης.
Τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τις οποίες πρέπει άμεσα να ανακοινώσουν τα ΔΣ.
Για να πούμε γνώμη, να πάρουμε τις αποφάσεις μας, για να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Για να απαιτήσουμε καμία μείωση στα δικαιώματα μας, να απαιτήσουμε νέα ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με μείωση του χρόνου εργασίας και άλλα στη βάσει της πρότασης που σας έχουμε δώσει.
Για να μην αλωνίζει η Διοίκηση και η κυβέρνηση, κόβοντας και ράβοντας κάθε φορά τα δικαιώματα μας όπως εκείνη κρίνει και με βάσει τις ανάγκες της εταιρείας.

Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στη βάσει των δικών μας αναγκών που κάθε μέρα είναι στο κρεβάτι του Προκρούστη.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή στα κελεύσματα της κυβέρνησης και της Διοίκησης.

Καμιά αναμονή, κανένα χρόνο όπως ζητάει.

Κάθε μέρα μάς χτυπούν τη ζωή μας, τις οικογένειες μας με την ακρίβεια που έχει εκτιναχτεί στα ύψη.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μας προκαλούν εγκεφαλικά, τα τρόφιμα το ίδιο, τα ενοίκια παρομοίως και γενικά αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα.
Μας κόβουν τον μισθό και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν αντέχουμε άλλο, εδώ και έξι χρόνια δεν έχουμε πάρει αύξηση. Όλα τα χρόνια μας έλεγαν να περιμένουμε και θα έρθει το φως. Η κοροϊδία πάει σύννεφο και τελειωμό δεν έχει.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και την Διοίκηση που από τη μια δήθεν καλούν τα σωματεία να τους δώσουν χρόνο και από την άλλη θέλουν να σπείρουν την τρομοκρατία, το φόβο, με απειλές για όποιον μπαίνει μπροστά για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων να τιμωρηθεί με φυλάκιση, πρόστιμα.
Θέλουν να μας έχουν του χεριού τους, να μας βρίσκουν μπόσικους ξεμοναχιασμένους, τον κάθε ένα μόνο του. Δεν πρέπει να τους δώσουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα.
Στα Δ.Σ. και στα συντονιστικά των σωματείων ως εκλεγμένοι επισημάναμε τον κίνδυνο να βρεθούμε σε αυτή ακριβώς την κατάσταση.
Είναι προφανές ότι οι διαπραγματεύσεις όχι μόνο έφτασαν σε αδιέξοδο αλλά με τον τρόπο που έγιναν εξυπηρέτησαν το σχεδιασμό της διοίκησης να μας εκβιάζει πλέον ανοιχτά ότι αν δεν υπογράψουμε και με τα δύο χέρια αυτά που προτείνει θα βρεθούμε χωρίς συλλογική σύμβαση.
Οι απόψεις που εκφράστηκαν στα ΔΣ των σωματείων με άμεσο η έμμεσο τρόπο που επί της ουσίας οδηγούν σε αναμονή και χρόνο στην κυβέρνηση δεν βοηθούν τον αγώνα μας, δεν βοηθούν την απαίτηση μας για νέα ΣΣΕ, δεν βοηθούν να σπάσει η τρομοκρατία και να μπούμε μπροστά, δημιουργούν απογοήτευση, αναποτελεσματικότητα.
Αυτές όμως οι απόψεις και οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνονται πλειοψηφία με την ευθύνη των ΔΣ.
Έπρεπε να προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί. Τι κερδίσαμε και σταμάτησαν;
Να γιατί είναι ανάγκη τώρα να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα.

Προτείνουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλιμάκωση που θα μας δίνουν αέρα και αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να πάρουμε μέρος όλοι στη μάχη αυτή με τη δημιουργία απεργιακών επιτροπών που θα συμβάλλουν να έχουν επιτυχία και να είναι μαζικές.
Το παράδειγμα των συναδέλφων στα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη μας δείχνει το δρόμο.
Με μαζικές διαδικασίες, με πορείες, συγκεντρώσεις και απεργίες ακόμα και όταν βγαίνουν παράνομες.
Η διεκδίκηση χρειάζεται πίστη στο δίκιο του αγώνα, να αντιμετωπίζεις τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις με οργάνωση και σχέδιο.
Εμείς ήρθε η ώρα και πρέπει να βάλουμε στην άκρη όλους όσοι μιλάνε για εργασιακή ειρήνη, για υπομονή και αναμονή, που υπερασπίζονται τον “ρεαλισμό” της ήττας, που ρίχνουν τις απαιτήσεις και σπέρνουν την απογοήτευση.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Μας θέλουν ζητιάνους, υποταγμένους, ηττημένους.
Την αξιοπρέπειά μας την κοστολογούν με τροφεία και με χαρτζιλίκι για ιδιωτική ασφάλιση.
Τους απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τους περάσει. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αγωνιστούμε δυναμικά και με αξιοπρέπειά. Και αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.
Η ΣΣΕ που υπέγραψαν οι οικοδόμοι με αυξήσεις μέχρι και 38%, η μάχη διαρκείας που δίνουν οι λιμενεργάτες της COSCO για υπογραφή ΣΣΕ για την ικανοποίηση των αναγκών τους, η νίκη των εργατών της e-food με την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου για πάνω από 2000 εργαζόμενους και πολλά άλλα παραδείγματα μας δείχνουν ότι ο αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη φέρνουν αποτελέσματα, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας καλούμε να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη, να συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες των σωματείων βάζοντας τα σωματεία στις ράγες του αγώνα. Με σωματεία ταξικά και αγωνιστικά, κόντρα στη μοιρολατρία και την οπισθοχώρηση, βάζουμε φρένο στους εκβιασμούς. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Γιατί από την εργασία μας εξαρτάται η λειτουργία της πόλης, γιατί δουλεύουμε νυχθημερόν κάτω από τη γη, στα τούνελ και στα αμαξοστάσια, κρατάμε το δίκτυο ανοιχτό με χιόνια και βροχές, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στο διπλάσιο του πληθωρισμού
• Αστικές Συγκοινωνίες πραγματικά δημόσιες, με 100% κρατική χρηματοδότηση.
• Μείωση της τιμής του εισιτηρίου
• Έξω οι εργολάβοι και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός