ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΜΕ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

Η επιτροπή αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στο Α/Σ της Ανθούσας δεν υπήρξε σπορά της τύχης αλλά ώριμο τέκνο της ανάγκης όπως το φαντάστηκε και το μετέτρεψε σε στίχο ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Κ. Βάρναλης.

Η πενταετία που πέρασε απέδειξε ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορεί να υπάρξει μέλλον για την εργατική τάξη. Έγιναν πολλές μικρές μάχες και θα γίνουν ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον ώστε οι εργαζόμενοι  και τα αλλά λαϊκά στρώματα να καταφέρουν τη συντριπτική ήττα των εκμεταλλευτών τους.

Οι επιτροπές αγώνα είναι ένα μικρό σωματείο σε κάθε χώρο και κυρίως εκεί όπου ο συνδικαλισμός είναι νύχι – κρέας με την εργοδοσία,  και προσπαθούν να λειτουργήσουν και να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας στα Α/Σ, αλλά και να συντονιστούν με άλλους χώρους για καλύτερα αποτελέσματα στα γενικά προβλήματα όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μαθητών κ.τ.λ.

Η επιτροπή της Ανθούσας έχει μπει μπροστά και πάλεψε πολλά προβλήματα. Με επιμονή και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις έγιναν αυτές οι υποτυπώδεις ρεμίζες και πιστεύουμε ότι βοήθησαν και βοηθούν όλους τους εργαζομένους του Α/Σ ώστε να ξέρουν πως θα κινηθούν στο χώρο χωρίς να σπαταλούν δυνάμεις και χρόνο ψάχνοντας πολλές φορές τον ψύλλο στ’ άχυρα. Καταφέραμε και βελτιώσαμε κάποιους χρόνους διαδρομής. Με παρέμβαση μας στον ΟΑΣΑ , τον διευθύνων της ΟΣΥ και το διευθυντή του Α/Σ παλεύουμε ώστε να γίνει αναδιάρθρωση των γραμμών και να έρθουν στην ανθούσα λ/φ πετρελαίου, ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να μην προσφέρουν απλήρωτη εργασία στην εταιρεία δουλεύοντας ρεπό και μεταφερόμενα.

Παρεμβαίνουμε καθημερινά ώστε να δίνονται γονικές και αιμοδοτικες άδειες. Εδώ όμως χρειαζόμαστε και την υποστήριξη όλων των εργαζομένων γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε ως εργαζόμενοι με τη λογική της ανάθεσης όπως θέλουν κάποιοι αραχνιασμένοι που ξέρουν να ανοίγουν πόρτες όπως λένε και κάποιοι νεόκοποι συνδικαλιστές που η δράση τους αρχίζει και τελειώνει στα πεπραγμένα των γραφείων κίνησης. Ένας εργάτης οφείλει να γνωρίζει τα δικαιώματα του και να τα διεκδικεί.

Πιστεύουμε και κάνουμε πράξη την ενότητα των εργαζομένων όλων των κλάδων και γι’ αυτό συμμετέχουμε και συμβάλουμε σε κάθε δράση που γίνεται με φορείς, σωματεία, λαϊκές επιτροπές για τα προβλήματα της αστικής συγκοινωνίας. Καλέσαμε και συμμετείχαμε σε διαμαρτυρίες πολλές φορές τόσο στο υπουργείο και τον ΟΑΣΑ όσο και σε αφετηρίες και σταθμούς. Είμασταν παρών σε όλους τους αγώνες του ταξικού κινήματος. Παλεύουμε ώστε να γίνει πράξη το ένα σωματείο στο χώρο και καταγγέλλουμε όσους διαχωρίζουν τους εργαζομένους για να τους ελέγχουν καλύτερα.

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και ακόμα περισσότερους που ταλανίζουν καθημερινά κάθε έναν από εμάς σας καλούμε να δυναμώσετε την επιτροπή αγώνα του Α/Σ στηρίζοντας στις εκλογές του συνδικάτου όλους αυτούς που και αύριο με όσες δυνάμεις διαθέτουν θα είναι εκεί, ΜΠΡΟΣΤΑ και μέσα από τις ΠΥΛΕΣ παλεύοντας με το πλαίσιο της ΔΑΣ και του Π.Α.ΜΕ. που πρέπει να γίνει  ο οδικός χάρτης κάθε εργάτη, γιατί χωρίς αυτό ούτε τα μικρά ούτε τα μεγάλα προβλήματα θα λυθούν. Ο αγώνας είναι αέναος  και τα προβλήματα είναι σαν τη λερναία Ύδρα που αντιμετωπίζεται μόνο με τη  φωτιά της ταξικής πάλης.

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΜΑΖΙ)  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός