ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1                                       ΠΕΙΡΑΙΑΣ 06/06/2015                                                                                                                          

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Συνάδελφοι-σσες

Η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ Α/Σ Πειραιά ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αναδείξει και να πιέσει για λύσεις σε μια σειρά από καθημερινά προβλήματα που μας απασχολούν.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 27/05/15 αντιπροσωπεία της επιτροπής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Σελέκο Μιχάλη. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα κατανόησης και αλληλεγγύης για τα προβλήματα μας από πλευράς του δημάρχου.

  • Του αναφέραμε τα εξής προβλήματα: Η στάση «Μονή Δαφνίου», έτσι όπως είναι, γίνεται πολύ επικίνδυνη. Του ζητήσαμε να γίνει ειδική εσοχή και να υπάρξει φωτισμός ώστε να μπορούμε να «πιάνουμε» τη στάση με ασφάλεια.
  • Του ζητήσαμε επίσης σε κάθε αφετηρία του Χαϊδαρίου να μπει σταθερή τουαλέτα και σταθερή εγκατάσταση πόσιμου νερού, να ασφαλτοστρωθεί η οδός Σωκράτους και στο κομμάτι που στρίβει προς Μάνης (η κατηφόρα και η πρώτη στροφή δεξιά μετά το τέρμα του 803) και να μπει τουαλέτα στο τέρμα του 750 έστω στο πάρκο δίπλα από το Αττικό αν υπάρχει πρόβλημα με το νοσοκομείο.

Ο κύριος Σελέκος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δεσμεύτηκε για λύσεις και ειδικά σε ότι αφορά την τουαλέτα στο 750 μας είπε ότι έχει δρομολογήσει την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου στον οποίο όπως μας δήλωσε θα τοποθετηθεί τουαλέτα για την εξυπηρέτηση μας. Η ανάπλαση του χώρου προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε πως έχει ήδη απευθυνθεί στον ΟΑΣΑ για πύκνωση των δρομολογίων των γραμμών που διέρχονται από το Χαϊδάρι μεταξύ των οποίων και οι γραμμές 803 και 811. Οι προτάσεις του ΟΑΣΑ ήταν η σύντμηση γραμμών έτσι ώστε να κάνουν μικρότερη διαδρομή τα λεωφορεία και να εξοικονομηθεί με αυτόν τον τρόπο κάποιος χρόνος που να αξιοποιηθεί για πύκνωση δρομολογίων!!! Συμφωνήσαμε ότι αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιες λύσεις, αλλά παλεύονται μέσα από την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων στα ΜΜΜ με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους, με μαζική συμμετοχή στη συλλογική διεκδίκηση. Εγκαινιάσαμε έτσι μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία.

Αντίστοιχη συνάντηση έγινε και στο δημαρχείο Κορυδαλλού, όπου αντιπροσωπεία της επιτροπής Α/Σ Πειραιά του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα συγκοινωνίας του δήμου, τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών και της τροχαίας Κορυδαλλού. Η σύσκεψη αφορούσε το χρόνιο πρόβλημα της οδού Αθηνάς. Τους επισημάναμε πως κινούμαστε συνεχώς σε όλο το μήκος της διαδρομής  στο αντίθετο ρεύμα, κάνουμε στάσεις στο αντίθετο ρεύμα και γενικώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούμε τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο δρόμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Υπήρξε κατανόηση αλλά και κοινή παραδοχή του προβλήματος από τους παρευρισκόμενους. Στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις για τη λύση του προβλήματος όμως οι περισσότερες σκόνταφταν σε γραφειοκρατικά, πρακτικά προβλήματα ή ήταν χρονοβόρες λύσεις. Τελικά η πρόταση που κάναμε και προκρίθηκε ως πιο άμεση είναι να τοποθετηθούν κολωνάκια κατά μήκος όλης της οδού Αθηνάς δεξιά και αριστερά του δρόμου και σε τέτοια απόσταση από τα πεζοδρόμια ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν.

Όμως, συνάδελφοι, όσες προσπάθειες κι αν γίνονται για να λυθούν μεμομωμένα  προβλήματα  δεν πρόκειται αυτά να πάψουν και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση αν δεν παλέψουμε οργανωμένα και όλοι μαζί. Αν δεν θέλουμε να ζούμε μόνιμα στην φτώχεια, αν δεν θέλουμε να εντατικοποιείται η εργασία μας με όλο και περισσότερα δρομολόγια κάτω από αντίξοες συνθήκες, αν δεν θέλουμε να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα (σήμερα για τα ΒΑΕ ισχύουν τα 62 χρόνια και με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο θα πάει στα 67) αν δεν θέλουμε να παίρνουμε συντάξεις πείνας, αν δεν θέλουμε να ζούμε στην ανασφάλεια, έρμαια της «αξιολόγησης», της κινητικότητας και των απολύσεων θα πρέπει να αφήσουμε το βόλεμα του καναπέ και να συναντηθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα. Η ιστορική πείρα έχει δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Γι’ αυτό πρέπει όλοι να βρεθούμε εκεί,  ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 19:30 στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ξεκίνα έστω και τώρα! Κάνε την αρχή! Δείξ’τους την δύναμη σου, κάν’τους να σε φοβηθούν! Μαζικά και οργανωμένα, μόνο έτσι μπορούμε να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η νέα Συμφωνία-Μνημόνιο.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός