ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

 

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                                                             01/07/15
Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλεί τους εργαζόμενους-ες του κλάδου να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τους εκβιασμούς, που διαμόρφωσαν τα αντιλαϊκά παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα. Και η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πρόταση των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ περιέχουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των  επιχειρηματικών ομίλων.

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση έχει στόχο να κάνει συνένοχο τον λαό στην λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, βάζοντας τον να συνταχθεί με την μία ή την άλλη πρόταση ώστε να παραμένει εντός των δεσμών των μνημονίων και της Ε.Ε.

Έχει  διατυπώσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος με τέτοιο τρόπο ώστε και το ΝΑΙ  και το ΟΧΙ οδηγεί στην επιλογή μνημονίου!!

Μπροστά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης το μόνο αποτέλεσμα που δίνει προοπτική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η απόρριψη των μνημονίων από όπου κι αν προέρχονται και ταυτόχρονα μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες να περάσουν στην αντεπίθεση με στόχο να πάρουν τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους έξω από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Την Κυριακή λέμε όχι σε όλα τα μνημόνια και της κυβέρνησης και της τρόικα. ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ!

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις έως τώρα απώλειες, λέμε όχι σε νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε μπροστά στο ενδεχόμενο χειροτέρευσης της κατάστασης των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων να απαιτήσουμε την απρόσκοπτη  λειτουργία και χρήση των συγκοινωνιακών μέσων. 

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητα τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστεί πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης!Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός